Παπαρήγα: «Παίζουν θέατρο οι κυβερνητικοί εταίροι»

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε το πρωί της Τετάρτης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αφήνοντας αιχμές για συγκεκριμένη στρατηγική των τριών κομμάτων και κατ’ επέκταση για «θέατρο» στα θέματα των διαπραγματεύσεων, χωρίς όμως να αφήνει υπονοούμενα  ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Αναφέροντας συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι στρατηγικά τουλάχιστον με βάση τις δηλώσεις και των τριών κομμάτων δεν υπάρχουν διαφορές μεγάλες και αγεφύρωτες.  Όταν λένε

πάση θυσία στην ευρωζώνη, πάση θυσία στο ευρώ, μονόδρομος η ΕΕ κλπ. Κακά τα ψέματα, για οποιοδήποτε κόμμα – όχι μόνο γι αυτά τα τρία –   θεωρείται μονόδρομος η ΕΕ, τα περιθώρια των ελιγμών είναι λίγα. Από κει και πέρα ο καθένας σκέφτεται βεβαίως, δέχεται την πίεση του λαού, των εργαζομένων, τον αντίκτυπο της λαϊκής δυσαρέσκειας».

Επίσης τόνισε πως  πραγματικά προσπαθούνε να γίνουν τα μέτρα λίγο πιο εύκολα για τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Προσπαθούνε, εν πάση περιπτώσει, κάπως να γίνουν πιο εύπεπτα τα μέτρα. Να δείξουν ότι κάτι με την πίεσή τους έγινε, κάτι πάρθηκε πίσω κλπ»

Για το «θέατρο που παίζουν» τα μεγάλα κόμματα η γενική γραμματέας είπε χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που υπάρχει μια τέτοια στρατηγική και αυτή η στρατηγική δυστυχώς ακολουθείται και από άλλα κόμματα στην Ελλάδα, τα περιθώρια πίεσης στην ΕΕ και διαπραγμάτευσης είναι πάρα πολύ λίγα. Εδώ όμως, λοιπόν, είναι ένα θέατρο γιατί προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι με τη διαπραγμάτευση κάτι θα πετύχουν».

Τονίζει όπως προαναφέραμε ότι δεν εννοεί ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και είναι όλα προσυμφωνημένα : «Δεν το λέω με αυτή την έννοια, είναι εντός των τειχών. Π.χ. η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι κατεύθυνση της ΕΕ εδώ και 20 χρόνια, γιατί, κοιτάξτε να δείτε, οι νέες τεχνολογίες όπως εφαρμόζονται σήμερα στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και στο εμπόριο, στις υπηρεσίες κλπ δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεσαι την εργατική δύναμη με νέους τρόπους.  Η κρίση επιτάχυνε την ανάγκη να εφαρμοστούν αυτές οι εργασιακές σχέσεις στην ΕλλάδαTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα