Πουρές πατάτας με καβούρι

Υλικά:

250 γρ. ψίχα από καβούρι

½ κιλό πατάτες

3 λιωμένες σκελίδες σκόρδο

¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές χυμό από λεμόνι

1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε κατσαρόλα με νερό και αλάτι, μετά καθαρίστε τες (αφού κρυώσουν λίγο) και λιώστε τες ελαφρώς.

Μετά ξεψαχνίστε την καβουρόψιχα και χτύπα τη στο μπλέντερ με τις πατάτες, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών.

Τέλος, μεταφέρετε τις πατάτες με καβουρόψιχα σε ένα μπολ και διακοσμείστε τες με μερικά κομμάτια καβουρόψιχας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Keywords
Τυχαία Θέματα