Σοκ: «Οικονομικός σύμβουλος» του Γ. Παπανδρέου εξαπατούσε αθώους πολίτες

Ολόκληρη επιχείρηση εξαπάτησης πολιτών είχαν στήσει δύο άντρες, οι οποίοι υπόσχονταν χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και τους έπαιρναν λεφτά.

Ωστόσο, ένας από τους δύο άνδρες δήλωνε υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης, οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και καθηγητής στο Μ.Ι.Τ της Βοστώνης.

Τα πολυτελή γραφεία της «αόρατης» εταιρίας στεγάζονταν στην οδό Ατθίδων στην Καλλιθέα. Οι κομπίνες όμως δεν κράτησαν για πολύ

καιρό, αφού εντοπίστηκαν από την αστυνομία.

Έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής επιβεβαιώθηκε ότι εξαπάτησαν 5 άτομα, από τους οποίους εισέπραξαν συνολικά 311.000 ευρώ. Ενδεικτικά, κατάφερε να αποσπάσει 120.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο καθώς και 100.000 ευρώ από ιδιοκτήτη βυρσοδεψείου στην Αθήνα. Τα χρήματα υποτίθεται ότι προορίζονταν για την πληρωμή παραβόλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο ενεργειακό επενδυτικό πρόγραμμα «Ήλιος».

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των εξαπατηθέντων είναι σημαντικά μεγαλύτερος καθώς στα γραφεία της «εταιρείας» βρέθηκαν έγγραφα με στοιχεία ταυτότητας 60 ατόμων, από τα οποία πιθανολογείται ότι απέσπασε χρήματα ή ήταν υποψήφια θύματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα