Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με το μετρό

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού δεν θα λάβει τέλος σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι του μετρό προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες 24ωρες κινητοποιήσεις.

Οι

εργαζόμενοι του μετρό υποστηρίζουν ότι η ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους.

«Κάναμε κατάληψη την περασμένη εβδομάδα έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, γιατί να δουλεύουμε νύχτα και Σαββατοκύριακα;» διερωτήθηκε. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό που ταλαιπωρούν τους πολίτες δήλωσε δε, ότι «ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε την κυβέρνηση».

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο διαλόγου, όπου αποδείχτηκε προσχηματικός. Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, έστω και την ύστατη στιγμή να κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του εργασιακού καθεστώτος» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα