Τι κρύβεται πίσω από τον «πόλεμο» ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και καιρό έχει γίνει εύκολα αντιληπτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ έχουν ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου. Η κόντρα μέρα με τη μέρα λαμβάνει όλο και πιο μεγάλες διαστάσεις με την ένταση της αντιπαράθεσης να αυξάνεται γεωμετρικά. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων με τις οποίες εκτοξεύονται «φαρμακερά βέλη», ενίοτε διανθισμένα από γερή δόση ειρωνείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει ασφυκτικά τη ΔΗΜΑΡ

από δημοσκοπικής απόψεως. Το βασικό πεδίο αντιπαράθεσης είναι τα δημοσιονομικά μέτρα, με τη ΔΗΜΑΡ να παρέχει τη στήριξή της στην κυβέρνηση, την ώρα που για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν «κόκκινο πανί».

Από τη μια η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να πληρώσει βαρύ τίμημα στις επόμενες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη να θέλει να καρπωθεί αυτές τις ενδεχόμενες απώλειες. Ισχυρό χαρτί στο κάλεσμα που απευθύνει η Κουμουνδούρου, πέρα από την αντιμνημονιακή της στάση, είναι το όραμα της «κυβερνώσας Αριστεράς».

Φιλοδοξεί να γίνει ο μοναδικός φορέας έκφρασης της αριστερής αντιμνημονιακής ιδεολογίας, κάτι που όπως πιστεύει θα τον οδηγήσει στην εξουσία. Βασικά «εμπόδια» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο η ΔΗΜΑΡ, όσο και το ΚΚΕ, τα οποία προσπαθεί να «στριμώξει στη γωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα