O Σαμαράς, ο Ρέμος, ο Χατζηγιάννης και ο... πολιτισμός!

“Έλα να με τελειώσεις...” έπιασα τον εαυτό μου να σιγοτραγουδάει βλέποντας τη φωτογραφία με τη θερμή χειραψία Αντώνη Σαμαρά και Αντώνη Ρέμου σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για τον πολιτισμό με “ανθρώπους του πνεύματος”. Στη σκέψη ότι ο κύριος Σαμαράς θεωρεί ανθρώπους του πνεύματος τον Αντώνη Ρέμο και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη το “Έλα να με τελειώσεις...” έγινε
στίχος βιωματικός!
Ποια Δημουλά; Ποιος Τίτος Πατρίκιος; Ξεπερασμένα πράγματα... Ο Αντώνης (ο Σαμαράς) έχει πιάσει τον σφυγμό της εποχής, τη νέα κουλτούρα (ή μήπως κι αυτή έληξε, αλλά δεν τον ενημέρωσαν;). Ρέμος, Χατζηγιάννης.Τα κορυφαία “πνεύματα” συναντιούνται. Οι δύο Αντώνηδες πακέτο και δώρο ο Μιχάλης! Μεγάλη προσφορά! Άλλωστε ο Ρέμος το έχει δηλώσει ότι ευκαιρεί αυτό το διάστημα... Δεν είναι, λέει, ώρα να παντρευτεί “προέχει να σώσουμε την πατρίδα!” (τουτέστιν αν δείτε ποτέ αγγελία γάμου του Ρέμου στην εφημερίδα θεωρείστε δεδομένο ότι έχουμε χρεωκοπήσει!).

Απούσα από την εκδήλωση η Άννα Βίσση (η ιέρεια των γραμμάτων και των τεχνών), γεγονός που μας ανησυχεί μήπως η απουσία της αποτελεί μομφή για τις... ικανότητες του Αντώνη, διότι η Άννα (ως γνωστόν) ξέρει πολλά για τον κύριο Σαμαρά.

Ο Χατζηγιάννης όμως (αυτό το φωτισμένο πνεύμα!) διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες μας με τον σεβασμό που έδειξε στον ηγέτη Αντώνη Σαμαρά υποκλινόμενος μπροστά του και χαιρετώντας τον ωσάν να πρόκειται για δεσπότη!

Κάπου εκεί ο κύριος Σαμαράς (ο οποίος άλλωστε έχει διατελέσει και Υπουργός Πολιτισμού με μεγάλη επιτυχία - δε βρίσκουμε λόγια για το έργο του, γιατί προς το παρόν ψάχνουμε το... έργο του, μόλις βρεθεί, κάτι θα βρούμε να πούμε!) άρχισε τις ρηξικέλευθες πολιτιστικές προτάσεις του... Μίλησε για ενιαίο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (περισσεύει κάτι άλλο να χώσουμε;), για ένα μεγάλο πολιτιστικό πάρκο από το Αρχαιλογικό Μουσείο μέχρι το Πολυτεχνείο (το οποίο προτείνω να ονομάσουμε Junkie Park, οπότε θα το αφήσουμε ως έχει και γλιτώνουμε και λεφτά!), κάλεσε τους ανθρώπους του πνεύματος (τον Ρέμο και τον Χατζηγιάννη δηλαδή) να σταθούν μπροστά του και όχι δίπλα του (Μα θα σε κρύβουν, βρε Αντώνη! Α, κατάλαβα, υπάρχει σχέδιο... Θα βάλεις τον Χατζηγιάννη μπροστά, που είναι κοντός, για να φαίνεσαι!) και τους ζήτησε να βοηθήσουν ώστε να απενοχοποιηθούν όροι και έννοιες, όπως η Πατρίδα και ο Θεός (σκέψου, βρε Μιχάλη, ένα σουξέ για τον Θεό - σαν αυτά που έγραφες για τον ΟΤΕ - για να τον απενοχοποιήσουμε! Αλήθεια, η Χρύσπα γιατί έλειπε που έχει τραγουδήσει παλιότερα τον Θεό στο άσμα “Πως μου κάνει πλάκα ο Θεός”...;!)

Στο τέλος της ομιλίας σηκώθηκαν όλοι οι άνθρωποι του πνεύματος (ο Ρέμος και ο Χατζηγιάννης δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε) και χειροκρότησαν την απενοχοποιήση του Θεού... ε, συγγνώμη, την πολιτιστική πρόταση Σαμαρά! Κι άρχισαν τις αγκαλιές και τα φιλιά. Γιατί “η Ελλάδα θα τα καταφέρει”... Άλλωστε αυτή Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ (η πουτάνα!)

Του Δημήτρη Χαλιώτη

Υ1: Την παρουσία του Μανώλη Μητσιά στην εκδήλωση δεν τη σχολίασ
Keywords
Τυχαία Θέματα