Ανοδικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με κέρδη έκλεισαν τα χρηματιστήρια στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού. ενώ ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε τον καλύτερο μήνα των τελευταίων τριών ετών εν μέσω αισιοδοξίας ότι ο παγκόσμιος κύκλος της νομισματικής σύσφιξης έχει κλείσει, και από το 2024 θα αρχίσουν να μειώνονται τα επιτόκιά τους.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού για έβδομη συνεχόμενη φορά, ενώ η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα συρρικνώθηκε περαιτέρω.

Συγκεκριμένα, το βασικό επιτόκιο στη Νότια Κορέα

διατηρήθηκε στο 3,5%, καθώς, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα, αν και ο πληθωρισμός στη χώρα είναι αυξημένος, προβλέπεται ότι θα επιβραδυνθεί.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, ενώ η μη μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε ακόμη ένα νέο χαμηλό για το έτος.

Οι αριθμοί της βιομηχανικής παραγωγής της Νότιας Κορέας εξέπληξαν την αγορά, καταγράφοντας πτώση 3,5% σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 0,5% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στο ταμπλό, ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε άνοδο 0,26%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ που υποχωρούσε νωρίτερα ενισχύθηκε κατά 0,22%.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 με άνοδο 0,50%, ενώ ο Topix σημείωσε επίσης άνοδο 0,30%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,61%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,52% μετά την απόφαση για τη νομισματική πολιτική.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,74% και έκλεισε στις 7.087,3 μονάδες, σημειώνοντας τρεις συνεχόμενες ημέρες κερδών.

Την Τετάρτη στη Wall Street, και οι τρεις βασικοί δείκτες παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητοι, ακόμη και όταν η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο επιταχύνθηκε με ρυθμό 5,2% σε ετήσια βάση, καλύτερο από την πρόβλεψη του 5% του Dow Jones και πάνω από την αρχική εκτίμηση για 4,9%.

Ο δείκτης των 30 μετοχών του Dow σημείωσε άνοδο 0,04%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,09% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 0,16%.

Keywords
Τυχαία Θέματα