Ρωσία: Παρατείνεται η κράτηση του Αμερικανού δημοσιογράφου Έβαν Γκέρσκοβιτς – Απορρίφθηκε έφεσή του

Αρνήθηκε σήμερα Τρίτη ρωσικό δικαστήριο να εξετάσει την έφεση που είχε υποβάλει πρόσφατα ο Αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς, παρατείνοντας την κράτησή του.

Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση σε πρωτοβάθμιο όργανο, επικαλούμενο παραβιάσεις στη διαδικασία, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) συνέλαβαν στα τέλη Μαρτίου τον δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ στο Γεκατερίνμπουργκ, ωστόσο το Κρεμλίνο δήλωσε ότι συνελήφθη

«επ’ αυτοφώρω» να κατασκοπεύει.

Η Μόσχα δεν έχει έως τώρα στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες αυτές ούτε έχει παρουσιάσει αποδείξεις και το σύνολο της διαδικασίας έχει χαρακτηριστεί απόρρητο. Επίσης, μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστεί ημερομηνία της δίκης του.

Ο 31χρονος δημοσιογράφος, γνωστός για την ποιότητα της δημοσιογραφικής δουλειάς και για τη σοβαρότητά του, απειλείται με 20ετή φυλάκιση.

Η σύλληψή του -η οποία ήρθε εν μέσω οξείας διπλωματικής έντασης ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την εισβολή στην Ουκρανία- είναι η πρώτη για Δυτικό δημοσιογράφο εδώ και δεκαετίες.

Keywords
Αναζητήσεις
rosia-parateinetai-i-kratisi-tou-amerikanou-dimosiografou-evan-gkerskovits--aporrifthike-efesi-tou.htm
Τυχαία Θέματα