Σάλλας: Οι ιδιώτες θα καλύψουν τουλάχιστον το 10% της ΑΜΚ της Πειραιώς

Τη βεβαιότητα ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα καλύψουν τουλάχιστον το 10% της αύξησης κεφαλαίου , ύψους 5,3 δισ. ευρώ, που σχεδιάζεται μέσω της έκδοσης νέων μετοχών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.

Από το καλοκαίρι του 2012, όταν και η Ελλάδα βρέθηκε στο

χείλος του γκρεμού, το κλίμα έχει αλλάξει. Η συμπεριφορά των αγορών έχει γίνει πολύ θετική, και αυτό θα διαρκέσει, δήλωσε ο πρόεδρος της Πειραιώς.

Εντός του 2013, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να βγουν στις αγορές, αντλώντας ρευστότητα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με στόχο να στηρίξουν την οικονομία και την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, σύμφωνα με τον κ. Σάλλα.

Η ανακεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με τον πρόεδρος της Πειριαώς, προχωρά με θετικό ρυθμό, παρά τα επιμέρους ζητήματα, ενώ διαβεβαίωσε τους μικρομετόχους ότι θα κάνει ότι μπορεί για να προστατευτούν. Αναζητούμε τρόπους με την Τρόικα και το Υπουργείο Οικονομικών για να προστατευτούν οι μικρομέτοχοι. Άλλωστε, η Πειραιώς είναι πολυμετοχική τράπεζα και ο στόχος μας είναι να παραμείνει”, δήλωσε ο κ. Σάλλας.

Να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η έκδοση ομολογιακού ύψους 2 δισ. ευρώ, το οποίο θα καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών της τράπεζας. Το ομολογιακό θα καλυφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με κατάργηση του δικαιώματος παλαιών μετόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα