Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να θέτει τα ζωτικά εθνικά μας συμφέροντα πάνω από τις άκρως αμφισβητούμενες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρόμπερτ Τζένρικ στην επιστολή παραίτησής του προς τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, την οποία ανάρτησε και στο X.

Ακόμα, ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε το εξής: «Δεν είμαι σε θέση να υποβάλω το προτεινόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή των Κοινοτήτων, καθώς δεν

πιστεύω ότι μας παρέχει τις καλύτερες πιθανές πιθανότητες επιτυχίας. Με μεγάλη μου λύπη έγραψα στον πρωθυπουργό για να του υποβάλω την παραίτησή μου από υπουργός Μετανάστευσης. Δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση μου καθώς διαφωνώ βαθύτατα με την κατεύθυνση της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης».

Το νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη (07/12), θα επιτρέπει να χαρακτηριστεί η Ρουάντα ως «ασφαλής χώρα» για την αποστολή αιτούντων άσυλο που φθάνουν παράνομα στο βρετανικό έδαφος και αφού το βρετανικό ανώτατο δικαστήριο έκρινε παράνομο το σχέδιο απέλασης που είχε καταρτίσει το Λονδίνο. Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο Ρόμπερτ Τζένρικ απουσίαζε, αργά το απόγευμα της Τετάρτης (06/12), όταν ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, παρουσίασε το νομοσχέδιο στους βουλευτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα