Η επιβράβευση της… φαντασίας με το χαράτσι

Θυμάμαι, τότε, στα μαθητικά χρόνια του δημοτικού, τους δασκάλους μας να θέλουν να μας παροτρύνουν στο μάθημα της Έκθεσης Ιδεών, λέγοντάς μας να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας. Οι εκθέσεις ενός μικρού μαθητή είχαν σαν στόχο να διευρύνουν το λεξιλόγιό του, να διαμορφώσουν τον γραπτό του λόγο, να βελτιώσουν τον τρόπο έκφρασης και να εξασκήσουν την ορθογραφία, την γραμματική και το συντακτικό. Όταν ένα παιδί άφηνε τον εαυτό του να εκφραστεί ελεύθερα, γράφονταν οι καλύτερες εκθέσεις. Σήμερα τα πράγματα έχουν προχωρήσει και μπορείς να ανταμοιφθείς για τη φαντασία σου.

Κάπως έτσι φαίνεται

να δουλεύουν και τα «τσακάλια» του Υπουργείου Οικονομικών. Αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, προσπαθούν να ανιχνεύσουν τί δεν έχει φορολογηθεί για να του επιβληθεί φόρος και να δημιουργήσουν έσοδα. Η φαντασία οργιάζει!

Ο φόρος στα ακίνητα, λένε, επεκτείνεται και σε αυτά που είναι ημιτελή αλλά ηλεκτροδοτούνται (με το εργοταξιακό τιμολόγιο ή με την αποπεράτωση μέρους της οικοδομής;)!

Εγώ προτείνω, όταν εκδίδεται μια άδεια ανέγερσης οικοδομής, όσο κι αν αυτές έχουν περιοριστεί, απ’ ευθείας να επιβάλλεται και ο «εν λόγω» φόρος. Μη χάνουμε χρόνο.

Αν αμοίβονται οι ιδέες για νέους φόρους, ας βάλουν μικρές αγγελίες για να προσελκύσουν κόσμο. Να ένας τρόπος να καταπολεμηθεί η ανεργία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Θα μπορούσε να επιβληθεί φόρος «δημόσιας εμφάνισης». Σε όσους κινούνται σε δημόσιους χώρους.

Φόρος κατανάλωσης τροφίμων. Όσο περισσότερα τρόφιμα αγοράζεις, παράλληλα με την απόδειξη λιανικής, να εκδίδεται από την ταμειακή και η ανάλογη φορολόγηση (λίγα τα έσοδα στις μέρες μας…).

Φόρος ηλιοφάνειας. Με τόσο ήλιο στην Ελλάδα (έρχεται και καλοκαίρι) όλοι οφείλουν να «ευχαριστούν το κράτος με το αζημείωτο» για το φως του ήλιου που τους παρέχεται ως τώρα δωρεάν, στη χώρα μας.

Νησιωτικός Φόρος, τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν γίνεται οι κάτοικοι των νησιών να απολαμβάνουν τα μπάνια τους ενώ κάτοικοι της ηπειρωτικής χώρας να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Αντίστοιχα, Φόρος «όρεων και οροσειρών» για την υπόλοιπη χώρα.

Φόρος Ύπνου. Όσο περισσότερο κοιμάσαι τόσο περισσότερο θα πληρώνεις. Απαραίτητη, όσο και αναπόφευκτη, η απόκτηση ειδικών μετρητών που θα κυκλοφορήσουν.

Φαντασία να έχεις και μπορείς να βρείς ότι είδους φόρο θέλεις… Αν αμοίβεσαι κιόλας…

Μη με κατηγορήσετε ότι «βάζω ιδέες»… να δείτε που κάτι από όλα αυτά, έστω με παραλλαγμένη μορφή, θα συμβεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα