Κλείνει τα σύνορα η Βενεζουέλα εν όψει των εκλογών της Κυριακής

Σύμφωνα με την “Liberation”, η Βενεζουέλα διέταξε την Τρίτη το κλείσιμο των συνόρων της και ένα σώμα ενοποιημένης ασφάλειας εν όψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής, αφού κατήγγειλε ένα αμερικάνικο σχέδιο που σκοπό είχε τη δολοφονία του Nikolas Maduro, ο οποίος ασκεί προσωρινά καθήκοντα προέδρου.

Οι αρμόδιες αρχές θα ασκούν «έναν αυστηρό έλεγχο στα σύνορα, στις μετακινήσεις προσώπων, οχημάτων και οδικών εμπορευματικών μεταφορών», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, Nestor Reverol.

Οι εκλογές

της Κυριακής οργανώθηκαν μετά τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες, ο οποίος νικήθηκε στις 5 Μαρτίου από τον καρκίνο. Ο M. Maduro, ο οποίος ορίστηκε ως κληρονόμος του, αντιμετωπίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Henrique Capriles.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποφασίζει κατά κανόνα να κλείσει τα σύνορα της με τη Βραζιλία και την Κολομβία, αλλά μόνο την παραμονή των εκλογών. Το μέτρο, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι και την Δευτέρα το πρωί, εφαρμόστηκε καθώς ο M. Maduro πρόσφατα κατηγόρησε παλιούς αμερικανούς διπλωμάτες ότι έχουν προσλάβει δολοφόνους για να τον σκοτώσουν, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στη Βενεζουέλα.

Το κλείσιμο των συνόρων αποφασίστηκε επίσης έπειτα από αναφορές των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες έκαναν λόγο για «στοιχεία που θα προκαλέσουν βία», προσπαθώντας «να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης», αναφέρει ο M. Reverol, ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη των ερευνών για να συλληφθούν πρόσωπα που εισήλθαν παράνομα στην επικράτεια.

Το ειδικό σώμα ασφαλείας των 125.000 μελών της αστυνομίας έχει προβλεφθεί με σκοπό να εξασφαλίσει τη διατήρηση της τάξης στα 13.600 κέντρα της ψηφοφορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα