Κοππά: Να μην μας… αποκοιμίζει η εγγύηση των καταθέσεων

Επιβεβλημένη είναι η συνεργασία των χωρών του νότου της ευρωζώνης, σχολίασε στον ΣΚΑΙ η Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Κοππά ανέφερε πως κάθε χώρα βίωσε ξεχωριστά την τραγωδία της χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια να συζητήσει με άλλες χώρες που έχουν παρόμοια προβλήματα και να δημιουργήσει μαζί τους ένα κοινό μέτωπο, λόγω του φόβου ότι θα ταυτιστεί μαζί της και ότι αν μπουν στο ίδιο κάδρο θα χειροτερεύσει η δική

της θέση.

Μάλιστα, ενημέρωσε πως οι ευρωβουλευτές του νότου έχουν σχηματίσει ένα μπλοκ συνεργασίας, στο οποίο έχουν προσχωρήσει και διανοούμενοι με στόχο να υποχρεώσουν τις ηγεσίες των χωρών να συζητήσουν μια κοινή θέση.

Να σημειωθεί πως η ευρωβουλευτής τόνισε ότι η λύση που δόθηκε στην Κύπρο δεν είναι μεμονωμένη, όπως την παρουσίασε ο πρόεδρος του Eurogroup, κ. Ντάισεμπλουμ , και πως στην Κύπρο καταρρίφθηκαν πολλά ταμπού.

Τόνισε ακόμα ότι «το φύλλο συκής της εγγύησης των 100 χιλιάδων ευρώ για τις καταθέσεις» δεν πρέπει να αποκοιμίζει από την επίθεση που δέχεται το τραπεζικό σύστημα του νότου. Στόχος είναι, όπως είπε, να ωφεληθεί ο βορράς, κάτι που φαίνεται αυτή τη στιγμή και από τα γερμανικά ομόλογα που έχουν μηδενικά επιτόκια. «Είναι σα να αγοράζεις θυρίδα» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα