Ούτε η αδελφή του Zuckerberg δεν καταλαβαίνει πια το Facebook

Η Randi Zuckerberg, αδελφή του νεαρού ιδρυτή του Facebook, διαμαρτυρήθηκε όταν μια οικογενειακή φωτογραφία που προοριζόταν να παραμείνει ιδιωτική, έφθασε σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες της ιστοσελίδας.

Η φωτογραφία απεικόνιζε την ίδια και άλλα τρία πρόσωπα της οικογένειάς της να αντιδρούν σε μια νέα εφαρμογή των iPhones. Η 30χρονη την ανάρτησε στην σελίδα

της με σκοπό να την δουν μόνο οι φίλοι της, αλλά μία από αυτούς την αναδημοσίευσε στο Twitter, με αποτέλεσμα να καταλήξει στα … μάτια χιλιάδων αγνώστων.

Η Randi δεν χάρηκε πολύ με το γεγονός και τιτίβισε στην «κουτσομπόλα»: «Δεν ξέρω πού βρήκες αυτή την φωτογραφία. Την ανάρτησα στο FB μόνο για φίλους. Δεν είναι καθόλου κουλ να κάνεις repost στο Twitter…Είμαι απλά ευαίσθητη όταν ιδιωτικές φωτογραφίες γίνονται «νέα».

Η «δράστης» ανταπάντησε ότι η φωτογραφία ήταν απλά αναρτημένη στο status της, με την πρώτη να ισχυρίζεται εκ νέου ότι θα έπρεπε πρώτα να ερωτηθεί πριν την αναδημοσίευση.

Το πινγκ πονγκ των δύο ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει ο συνήθης «θόρυβος» ανάμεσα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους όρους ιδιωτικότητας που τα διέπουν.

Ένας εξ αυτών έγραψε εύστοχα στη θιγμένη: «Αντί να τα βάζεις με έναν συνδρομητή επειδή δεν διάβασε το μυαλό σου, καλύτερα να μιλήσεις με τον αδελφό σου για τις τελευταίες αλλαγές στο FB».

Keywords
Τυχαία Θέματα