Στουρνάρας: Προαγωγές στο Δημόσιο εκτός επετηρίδας

(Photo: Eurokinissi)

Μετά τις απολύσεις στο Δημόσιο η κυβέρνηση θέλει να σπάσει άλλο ένα «ταμπού» κι αυτό είναι της επετηρίδας, της «αρχαιότητας» δηλαδή, με στόχο να περιορίσει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,

στην «Καθημερινή της Κυριακής» η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση που θα περιορίζει τη σημασία των ετών προϋπηρεσίας στην προαγωγή των δημοσίων υπαλλήλων. Απώτερος σκοπός είναι να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης νεότεροι, αλλά με υψηλά προσόντα, υπάλληλοι.

«Θεωρώ ότι έχει κλείσει το θέμα των υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τώρα μένει η υλοποίηση. Η συνεχής ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου δεν συνεπάγεται νέες αποχωρήσεις, αλλά μια διαρκή διαδικασίας βελτίωση» , υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος προανήγγειλε ότι στον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού των φορολογικών βαρών, θα τεθεί, εκτός από τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.
Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες για τον κίνδυνο αφελληνισμού τους, ενώ για την Εθνική και τη Εurobank σημειώνει ότι οι επόμενες κινήσεις θα εξαρτηθούν από το εάν θα καλύψουν το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην ανακεφαλαιοποίηση.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα