Συνεδριάζει η Bundestag για την εκταμίευση της δόσης

Ο ειδικός του SPD σε θέματα δημοσιονομικών, Carsten Schneider, τοποθετήθηκε, όπως μεταδίδει το Reuters, στην δήλωση της εκπροσώπου του Wolfgang Schäuble, ότι δηλ. της εκταμίευσης της δόσης για την Ελλάδα θα πρέπει να προηγηθεί η σχετική απόφαση του Bundestag, και θεωρεί πιθανή την συνεδρίαση της ολομέλειάς του την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο  Schneider θεωρεί εξάλλου, ότι έφθασε η ώρα

να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα συγκεκριμένης απευθείας μεταβίβασης χρημάτων των φορολογουμένων και όχι πια μόνο δανείων και εγγυήσεων: «Για μένα είναι ξεκάθαρο, ότι θα κοστίσει περαιτέρω χρήματα», είπε. Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας του, ότι δεν θέλει να παραδεχθεί την πραγματικότητα για λόγους εκλογικής τακτικής. «Η αλήθεια είναι, ότι πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές δεν θα ληφθεί καμία απόφαση που να κοστίζει με οιονδήποτε τρόπο χρήματα», ισχυρίσθηκε σχετικά.

Στο ερώτημα, αν θα συμφωνήσει σε μια συμφωνία για την Ελλάδα, ο Schneider ξεκαθάρισε ότι αυτό εξαρτάται από το εάν η λύση που  θα παρουσιασθεί θα είναι αξιόπιστη. Αυτό σημαίνει, κατά την γνώμη του, ότι πρέπει να υπάρχει ένα πλήρως χρηματοδοτούμενο σχέδιο.

Τέλος, ο ειδικός του SPD συντάχθηκε με την άποψη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Jörg Asmussen, ότι δηλ. ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα