Μετά σχεδόν ένα χρόνο τα κατάφερε – Ολοκλήρωσε την εξαντλητική πρόκληση να διασχίσει τρέχοντας όλη την Αφρική

O Βρετανός, Ρας Κουκ που αποκαλεί τον εαυτό του στα social media ως «Hardest Geezer» (Ο πιο σκληρός άνδρας) ολοκλήρωσε την εξαντλητική πρόκληση που διήρκεσε σχεδόν ένα χρόνο να τρέξει κατά μήκος ολόκληρη την Αφρική.

Ο Ρας Κουκ ξεκίνησε το ταξίδι του στο ακρωτήριο Αγκούλιας της Νότιας Αφρικής – το νοτιότερο σημείο της αφρικανικής ηπείρου – στις 22 Απριλίου 2023 και τελικά ολοκλήρωσε την πρόκληση των 16.000 χιλιομέτρων την Κυριακή (7/4), όταν συνοδευόμενος από υποστηρικτές του, πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο Ρας Άντζελα

της Τυνησίας – το βορειότερο σημείο της αφρικανικής ηπείρου-.

The Hardest Geezer. The most incredible achievement.

Russ Cook has finally finished his epic challenge, running the length of Africa – the equivalent of 385 marathons – in 352 days.

Simply sensational. pic.twitter.com/HpqetY7Z0T

BBC Sport (@BBCSport) April 7, 2024

Μάλιστα για την τελευταία ημέρα της πρόκλησής του, ο Κουκ κάλεσε τους υποστηρικτές του να διανύσουν μαζί του τον τελευταίο μαραθώνιο.

BREAKING: ‘Hardest Geezer’ Russ Cook successfully runs the length of Africa https://t.co/wZzWN4sB1I@hardestgeezer

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 and YouTube pic.twitter.com/ljcWndyKhQ

Sky News (@SkyNews) April 7, 2024

«Ήταν καλό, είμαι λίγο κουρασμένος», ήταν τα πρώτα του λόγια μετά τον τερματισμό στο Sky News αφού έκανε μια βουτιά στη θάλασσα.

Ο 27χρονος είχε δηλώσει ότι θα γινόταν ο πρώτος άνθρωπος που θα διέτρεχε όλο το μήκος της Αφρικής αν ολοκλήρωνε την πρόκληση, κάτι που κατάφερε σε 352 μέρες και αφότου διέσχισε 16 χώρες και μία απόσταση που ισοδυναμεί με περίπου 385 μαραθώνιους και 19 εκατομμύρια βήματα.

16,250km

351 days

385 marathons

16 countries

£574k raised for charity

We’ve come a long way. One last push tomorrow for the record books

Keywords
Τυχαία Θέματα