Ρεκόρ

Πρώτα τα δυσάρεστα νέα. Η μαντάμ Σοφί, το μέντιουμ του Ευρωκοινοβουλίου, η διώκτρια των καθαρμάτων σε LIBE, PEGA και άλλες επιτροπές, η γυναίκα που εξιχνιάζει τις συνωμοσίες σε σημείο που (δεν κάνω πλάκα…) να έχει κάνει μήνυση στο υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, πάτωσε.

Τον Ιούνιο είχε αλλάξει κόμμα μήπως γλιτώσει αλλά η μεταγραφή δεν ευτύχησε.

Το νέο κόμμα της, VOLT, πήρε με το ζόρι 1,7% στις προχθεσινές

ολλανδικές εκλογές. Αίσχος, Ολλανδοί ψηφοφόροι!

Βεβαίως η μαντάμ Σοφί θα κατέβει στις ευρωεκλογές με το VOLT Βελγίου. Το οποίο στις προηγούμενες ευρωεκλογές (2019) είχε πάρει ένα κοτζάμ 0,48%.

Κρατάμε την ανάσα μας.

Υστερα τα πιο δυσάρεστα. Η Εφη και τα παιδιά βρήκαν εντεκάδα και άφησαν σύξυλους τους «Στεφανουά» που δεν θέλουν πια να κυβερνούν με κάτι Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους.

Κανένα πρόβλημα. Ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται να κυβερνήσουν στο ορατό μέλλον και μάλλον ούτε στο απώτερο. Συνεπώς με ποιους δεν θα κυβερνούν είναι άνευ σημασίας.

Αλλά δεν μπορώ να μην το πω.

Αυτόν τον δύσμοιρο τον Τσίπρα ποιος τον καταράστηκε; Του άξιζε τέτοιο ρεντίκολο που έλεγε κι η νόνα μου η Ολγα;

Διότι, αν θυμάστε, οι συριζαίοι ζούσαν έως τώρα με το παραμύθι ότι η κυβέρνησή του Τσίπρα «έσωσε τον τόπο». Από τι τον έσωσε; Πώς τον έσωσε; Ποιος το κατάλαβε; Αγνωστο.

Αλλά έτσι έλεγαν μεταξύ τους ρουφώντας το φρέντο τους κι ευχαριστιόταν η ψυχούλα του καφενείου.

Και τώρα έρχονται οι «Στεφανουά» και τους βγάζουν άχρηστους. Ποιους; Τους σωτήρες υπό τον Τσίπρα.

Εμείς βεβαίως το ξέραμε αλλά οι ίδιοι πολύ στενοχωρήθηκαν που το κατάλαβαν κι οι δικοί τους.

Κι εκεί ακριβώς αρχίζω και λυπάμαι τον Τσίπρα. Από άχαστος και τροπαιοφόρος κατέληξε να τον κράζει κι ο Κωνσταντόπουλος – ο μπαμπάς, όχι η κόρη του η σοσιαλίστρια…

Τι άλλο λοιπόν τραγικό μπορεί να μας συμβεί πριν λήξει αυτή η αποφράς εβδομάδα;

Πάτωσε η Σοφί. Εφυγε η Εφη. Θύμωσε το «Φαινόμενο». Αδειασαν τον Τσίπρα. Ρόμπα ο «ναυαρχούκος». Ασε που κι η Γεροβασίλη έχει μπερδευτεί με τα πηγαινέλα.

Εχουμε όμως και ευχάριστα.

Με τον Μπίστη να οδεύει διά της Εφης στο 7ο κόμμα της ζωής του ισοφαρίζεται το πανελλήνιο ρεκόρ Μαργαρίτη που είναι ήδη στα επτά.

Δεν γνωρίζω τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές επιδόσεις για να κάνω συγκρίσεις.

Αλλά είμαι βέβαιος πως αν κατεβάζαμε στους πανευρωπαϊκούς γυροβολιάς ένα τέτοιο δίδυμο κάποιο μετάλλιο το είχαμε σίγουρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα