Monster Hunter World: Iceborne Review

To Monster Hunter World ανήκει στα «φαινόμενα» της βιομηχανίας του gaming, αποτελώντας το πιο πετυχημένο εμπορικά game της Capcom. Τα νούμερα του… προκαλούν ιλίγγους, καθώς το Monster Hunter World αυτή τη στιγμή «μετράει» παραπάνω από 13 εκατομμύρια copies παγκοσμίως! Η fanbase του είναι ομολογουμένως τεράστια και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία της δημοφιλούς σειράς, το παιχνίδι πούλησε περισσότερο στις υπόλοιπες περιοχές του κόσμου

σε σχέση με την τεράστια αγορά της Ιαπωνίας, δείγμα της τεράστιας απήχησης και εκτός της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου. Με τόσο μεγάλη επιτυχία, είναι φυσιολογικό η Capcom να δουλέψει πάνω στο πως θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο του Monster Hunter World και το Iceborn είναι το expansion που προσθέτει νέα όπλα, νέο story και φυσικά νέα… τέρατα για να κυνηγήσετε!

Expansion με τα… όλα του!

Ως γνωστόν, οι περισσότερες εταιρίες μετά το Launch ενός παιχνιδιού κυκλοφορούν μικρά DLCs που έχουν σαν στόχο να κάνουν το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον όταν πλέον το core content δεν επαρκεί και έχει εξαντληθεί πλήρως. Αυτή είναι η πιο «μοντέρνα» προσέγγιση στο πρόσθετο περιεχόμενο που επικρατεί, ωστόσο υπάρχει και η πιο (σπάνια πλέον) old-school φιλοσοφία, όπου δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις ένα expansion pack από ένα full game! Ε, σε αυτή την κατηγορία ανήκει το Iceborn, το οποίο είναι πραγματικά ένα expansion pack με τα… όλα του! Αυτό μεταφράζεται σε ακόμη περισσότερο gameplay που η χρονική του διάρκεια αγγίζει τις 30 ώρες, μοιάζοντας περισσότερο με sequel παρά με expansion (η CD Projekt και η Blizzard είναι «μανούλες» σε αυτό).

Το Iceborn μεταφέρει τους «κυνηγούς» σε μια νέα τεράστια περιοχή, ονόματι Hoarfrost Reach, στην οποία επικρατούν πολικές θερμοκρασίες και είναι καλυμμένη από χιόνι. Για να μπορέσετε βέβαια να φτάσετε εκεί θα πρέπει πρώτα να έχετε ολοκληρώσει το αρχικό παιχνίδι, καθώς το expansion ανοίγει τις πύλες του, μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση του αρχικού παιχνιδιού. Το χιονισμένο τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και παράλληλα «παίζει» και τελείως διαφορετικά σε σύγκριση με τις αρχικές περιοχές, καθώς οι κυνηγοί θα πρέπει να ανακαλύψουν νέους τρόπους αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος για να μπορέσουν να νικήσουν τα νέα τέρατα.

Και επειδή αναφερθήκαμε στους φρέσκους αντιπάλους που θα συναντήσετε, το roster των νέων τεράτων στο Iceborne είναι τόσο μεγάλο που πραγματικά θα ξετρελάνει τους φανατικούς φίλους της σειράς, ανεβάζοντας σε πολλές περιπτώσεις το επίπεδο της πρόκλησης. Μάλιστα, οι επιθέσεις των τεράτων διαφέρουν και σε αρκετά από αυτά θα πρέπει ο παίκτης να εφαρμόζει και διαφορετική τακτική.  Από Glavenus, Brachydios, Barioths, Elder Dragon Velkhana μέχρι Beotedus και Nightsade Palomus και πολλά ακόμη monsters σας περιμένουν για να αναμετρηθείτε μαζί τους (παραπάνω από 30). αυτό που έχει καταφέρει η Capcom είναι κάθε αναμέτρηση με ένα τέρας να αποτελεί και μία τελείως διαφορετική εμπειρία, όπου ο παίκτης κάθε φορά θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι ένα στοιχείο που προσθέτει βάθος στο gameplay και σε κάνει να μην βαριέσαι ποτέ τον κόσμο του Iceborne!

Και οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ, καθώς η Seliana είναι η νέα base – Hub, ο χώρος συνάθροισης όλων των hunters και μια ιδανική τοποθεσία για να σχεδιάσετε προσεκτικά το επόμενο κυνήγι σας. Εκεί φυσικά θα βρείτε τα πάντα, καθώς θα συναντήσετε ένα forge, agricultural center, canteen, resource center και quest boards για να διαλέξετε την επόμενη κυνηγετική σας αποστολή. Οι βετεράνοι του Monster Hunter World, εννοείται ότι θα ξεκοκαλίσουν το Iceborne και θα επιχειρήσουν να προσθέσουν στη συλλογή τους κάθε armor και νέο τύπου όπλου που υπάρχει (οι fans θα σπαταλήσουν πολλές ώρες στο grinding). Τα δε Master Rank Hunts είναι σχεδιασμένα για τους «κυνηγούς» που το λέει η καρδούλα τους και δεν φοβούνται να πέσουν με τα μούτρα στα… δύσκολα, ενώ τα 4 νέα επίπεδα στα armor και στα weapons, αν μη τι άλλο αυξάνουν ακόμη περισσότερο την αντοχή του εν λόγω expansion στο χρόνο.

Την εξαιρετική εικόνα του Iceborne συμπληρώνουν οι νέοι μηχανισμοί του gameplay, όπως επίσης το βελτιωμένο co-op. Και επειδή εύλογα θα αναρωτιέστε, τα μόνα που μπορούν κάπως να χαλάσουν την εικόνα του εντυπωσιακού αυτού expansion είναι το μάλλον όχι και τόσο εμπνευσμένο story (δεν είναι κακό, απλώς ήθελε λίγη παραπάνω δουλίτσα, καθώς σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ο αδύναμος κρίκος του παιχνιδιού) και ο κάπως όχι τόσο εύχρηστος τρόπος που λειτουργεί το multiplayer κομμάτι. Πάντως, σε γενικές γραμμές το expansion του Monster Hunter World θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μια λέξη ως… Φανταστικό!

H Capcom μας μαθαίνει… μπαλίτσα!

H αξία του Monster Hunter World: Iceborne είναι αναντίρρητη, ειδικά σε περίπτωση που δεν έχει κάποιος ασχοληθεί στο παρελθόν με το gaming «φαινόμενο» της Capcom, απλώς αγοράζει το πακέτο που περιλαμβάνει το core game με το expansion. Ωστόσο, και οι βετεράνοι «hardcore» hunters, όχι μόνο δεν θα απογοητευθούν αλλά θα «λιώσουν» και με το παραπάνω το expansion, βιώνοντας φρέσκες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Capcom με το Iceborne μαθαίνει «μπαλίτσα» στους υπόλοιπους developers, για το πώς θα πρέπει να σχεδιάσει κάποιος το τέλειο expansion! Kudos λοιπόν στους developers για την μοναδικά πλούσια εμπειρία που μας προσφέρουν με το Iceborne…

Ανάπτυξη: Capcom Έκδοση: Capcom  Διάθεση: CD Media

The post Monster Hunter World: Iceborne Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Monster Hunter World,Iceborne Review