Μπομπότα

Μπομπότα

ΑπόArtemisia, 27/04/2013

Εύκολο γλυκό ταψιού με καλαμποκάλευρο

Total Time: 01h 10min Χρόνος προετοιμασίας: 20Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50ΛεπτάΥλικά:Καλαμποκάλευρο - 1400 γρΕλαιόλαδο - 400 γρΖάχαρη - 400 γρΣταφίδες - 1 φλυτζάνι του τσαγιούΠορτοκάλι - 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού από τον χυμό τουΚονιάκ - 6 κουταλιές της σούπαςΣόδα - 2 1/2 κουταλάκια του γλυκούΠορτοκάλι - 1 1/2 κουτάλι της σούπας από το ξύσμα τουΑλάτι - 1 πρέζαΝερό - 2 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρόΓια
το σιρόπιΖάχαρη - 1 κιλόΝερό - 700 γρΛεμόνι - 2-3 φλούδεςΟδηγίες:

Σε ένα μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και το ρίχνουμε στο αλεύρι, με τα χέρια μας το ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στην μέση στο αλεύρι, προσθέτουμε την σόδα που την έχουμε διαλύσει στον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες, τη ζάχαρη που την έχουμε διαλύσει σε χλιαρό νερό, το κονιάκ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού για 7 λεπτά. Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι την κρύα μπομπότα και την κόβουμε σε ρόμβους ή εναλλακτικά εάν δεν θέλουμε σιρόπι την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Keywords
Αναζητήσεις
πιπεροπιτα με καλαμποκαλευρο
Τυχαία Θέματα
Μπομπότα,bobota