Μοσχαρίσια γλώσσα βραστή

ΥλικάΜοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 1/2 κιλό φρέσκια ή κατεψυγμένηΦύλλο δάφνης 1-2 τεμΚαρότα 2 τεμΚρεμμύδι ξερό 1 τεμΣέλινο 1 - 2 κλωναράκιαΑλάτι- πιπέριΟδηγίες

Πλένουμε καλά την γλώσσα είτε είναι φρέσκια είτε κατεψυγμένη και την αφήνουμε για 2 με 3 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα. Την βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση πετάμε το πρώτο νερό και ξαναγεμίζουμε με νερό. Μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι την γλώσσα μέσα, το κρεμμύδι καθαρισμένο και ολόκληρο, τα καρότα καθαρισμένα , το σέλινο, τα φύλλα δάφνης,

αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει 15 λεπτά βράσιμο). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και αφαιρούμε την πέτσα της .Την κόβουμε σε φέτες ενώ συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

The post Μοσχαρίσια γλώσσα βραστή appeared first on Chefoulis.

Keywords
Αναζητήσεις
μοσχαρισια γλωσσα και ουρα, ποση ορα βρασουμαι τηνγλοσα
Τυχαία Θέματα