Ποιες είναι οι fad δίαιτες και τί πρέπει να προσέχετε;

Εσείς για πόσες νέες δίαιτες ακούσατε φέτος; Και πόσες από αυτές είχαν πραγματικά αποτέλεσμα για εσάς και τους στόχους σας;

Τι είναι οι fad δίαιτες

Με τον όρο Fad διαίτες εννοούμε τα διατροφικά μοντέλα που, κατά καιρούς, λαμβάνουν κάποια δημοσιότητα. Συνήθως, οι ενδιαφερόμενοι παροτρύνονται να καταναλώνουν συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων σε συγκεκριμένες ώρες, να αποκλείουν από τη διατροφή τους ομάδες τροφών ή να παίρνουν διάφορα συμπληρώματα. Οι περισσότερες έχουν ως σκοπό την μείωση σωματικού βάρους ή την καλυτέρευση της υγείας.

Πολλές από αυτές δεν έχουν στηριχθεί σε σημαντικά επιστημονικά

δεδομένα και μερικές, ίσως, να προκαλέσουν προβλήματα στον οργανισμό.

Αλλά! Ο όρος fad diet χρησιμοποιείται για οποιοδήποτε διατροφικό μοντέλο αποκτήσει κάποια φήμη.
Έτσι, κάποιοι τύποι διατροφής όπως: Η Διαλειμματική Νηστεία, οι Whole Food Plant Based Διατροφές (αι η Μεσογειακή ), η Δίαιτα Dash κι άλλες μπορούν να χαρακτηριστούν “της μόδας”, δεν παύουν, όμως, να έχουν αποδείξει την αξία τους και την χρηστικότητα τους τόσο σε υγιή πληθυσμό όσο και σε συγκεκριμένες παθήσεις.

Έτσι, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ένα άγνωστο, ως τώρα, διατροφικό πρότυπο, καλό είναι να προσέχουμε πως τηρούνται τα εξής:

Κάλυψη των ενεργειακών αναγκών και διατήρηση υγιούς βάρουςΔιασφάλιση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής άλεσης και ξηρών καρπώνΜειωμένη πρόληψη απλών σακχάρων και αλατιούΑποφυγή κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών και τρανς λιπαρών οξέωνΕπαρκής ενυδάτωσηΠοικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικώνΈχει προταθεί από τον επιστήμονα υγείας που με παρακολουθείΔεν έχει πάει φυλακή αυτός που την έβγαλε…

*Οι Κετογονικές Διατροφές και η Διατροφή ελεύθερη Γλουτένης έχουν επιστημονική βάση ως θεραπείες ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένες παθολογικές καταστάσεις και ΠΡΕΠΕΙ να γίνονται με την καθοδήγηση επιστημονικής ομάδας καθώς ελλοχεύουν αρκετοί κίνδυνοι για την υγεία!

The post Ποιες είναι οι fad δίαιτες και τί πρέπει να προσέχετε; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ποιες,poies