Ρυτίδες λύπης: πώς να τις αντιμετωπίσετε!

Η πιο εύκολη αντιμετώπιση για τη θλιμμένη όψη στο πρόσωπο και τις ρυτίδες που τη δημιουργούν είναι το υαλουρονικό οξύ, λέει ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα.

Οι ρυτίδες λύπης ή μαριονέτας ονομάζονται έτσι γιατί σχηματίζονται στο κάτω μέρος του προσώπου, ξεκινώντας από τις γωνίες του στόματος με κατεύθυνση προς τα κάτω, θυμίζοντας το θλιμμένο πρόσωπο μιας μαριονέτας. Το πέρασμα του χρόνου που οδηγεί σε χαλάρωση, η απώλεια όγκου αλλά και το DNA είναι οι βασικότερες αιτίες δημιουργίας τους. Η φαινομενικά θλιμμένη όψη του

προσώπου μπορεί να διορθωθεί με την έγχυση υαλουρονικού οξέος ειδικού μοριακού βάρους που μπορεί να αποκαταστήσει τις ρυτίδες χωρίς να προσθέσει όγκο. Έτσι το πρόσωπο επανακτά τη φυσικότητα και τη λάμψη του, ενώ ταυτόχρονα δείχνει ξεκούραστο και, φυσικά, χαρούμενο.

Πώς εφαρμόζεται η θεραπεία;

Στην αρχή της συνεδρίας, στον ασθενή χορηγείται αναισθητική κρέμα στην περιοχή των ρυτίδων με αποτέλεσμα μία ανώδυνη διαδικασία. Στη συνέχεια, με τη χρήση μίας λεπτής βελόνας γίνεται η έγχυση του υαλουρονικού οξέος στη συγκεκριμένη περιοχή, γεμίζοντας τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Ο τύπος και η πυκνότητα του υαλουρονικού που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το βάθος των ρυτίδων και το μέγεθος του προβλήματος. Κάποιες φορές, όταν το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο, συνδυάζονται διαφορετικά υλικά για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Τι πετυχαίνει ακριβώς;

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει φυσιολογικά στον οργανισμό μας, αλλά με την πάροδο του χρόνου, η φυσική παραγωγή του μειώνεται. Οι ρυτίδες θλίψης (ή μαριονέτας) είναι ένα από τα πιο συχνά σημεία του προσώπου που τα αποτελέσματα της γήρανσης αυτής είναι πιο έντονα. Με τη συγκεκριμένη θεραπεία, οι ρυτίδες και τα κενά γεμίζουν και η λάμψη επανέρχονται στο πρόσωπό σας, άμεσα και με ασφαλή τρόπο.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Μετά την πρώτη συνεδρία θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πόσο διαρκεί η κάθε συνεδρία;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί το πολύ 15 λεπτά.

Είναι άμεσα τα αποτελέσματα και ποια είναι η διάρκειά τους;

Ναι, το αποτέλεσμα είναι άμεσο. Ήδη, από το τέλος της συνεδρίας βλέπουμε το 90% του τελικού αποτελέσματος, ενώ μέσα σε 2-3 ημέρες, αυτό έχει τελειοποιηθεί. Η διάρκεια του υαλουρονικού, γενικά, κυμαίνεται από 12 μέχρι 18 μήνες. Το ακριβές διάστημα εξαρτάται από την ποιότητα της επιδερμίδας, τον τρόπο ζωής αλλά και τη ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείτε γενικότερα.

Πότε χρειάζομαι επανάληψη της θεραπείας;

Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, ο χρόνος «ζωής» του υαλουρονικού οξέος διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό, η απάντηση δεν είναι συγκεκριμένη. Σε γενικές γραμμές όμως, ανά 12 περίπου μήνες, απαιτείται επανάληψη της θεραπείας για τη συντήρηση ενός ιδανικού αποτελέσματος.

Παρενέργειες μετά τη θεραπεία;

Οι παρενέργειες που μπορεί να έχει μία τέτοια θεραπεία είναι πολύ ήπιες και περιλαμβάνουν τοπική ερυθρότητα ή οίδημα. Η διάρκειά τους είναι πολύ μικρή και τις επόμενες μέρες, η επιδερμίδα έχει επανέλθει πλήρως.

Τι να προσέχω μετά από υαλουρονικό στις ρυτίδες λύπης;

Ύστερα από τη θεραπεία δεν υπάρχουν περιορισμοί και μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά το πρόγραμμά σας. Ωστόσο, συστήνεται καλή ενυδάτωση και κατανάλωση αρκετού νερού, έτσι ώστε το υαλουρονικό οξύ να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν καλύτερα στην περιοχή. Αποφύγετε να τρίψετε την περιοχή και να την εκθέσετε στην ηλιακή ακτινοβολία. Η εφαρμογή αντηλιακού είναι απαραίτητη καθημερινά, ακόμα και αν βρίσκεστε στο σπίτι.

The post Ρυτίδες λύπης: πώς να τις αντιμετωπίσετε! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα