Ταξίδι στο εξωτερικό με παιδιά: Οδηγός επιβίωσης!

Αυτός ο «οδηγός» επιβίωσης ενός οικογενειακού ταξιδιού στο εξωτερικό θα βοηθήσει να κάνετε ένα άνετο, ασφαλές και διασκεδαστικό ταξίδι για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό ενισχύει τους δεσμούς της οικογένειας, φέρνει τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη γλώσσα και γνωρίζουν νέες κουλτούρες ενώ τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς το να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να γνωρίζουμε νέους τόπους είναι το μυστικό για αυτοβελτίωση

και ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης. Τι πρέπει να γνωρίζετε εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό με παιδιά.

Ξεκινήστε από τα διαδικαστικά
Έχετε βρει τον προορισμό, έχετε κλείσει εισιτήρια και διαμονή αλλά θα χρειαστείτε οπωσδήποτε διαβατήριο για το παιδί, ακόμη κι αν επισκέφτεστε μία χώρα όπου για εσάς δεν είναι απαραίτητο. Το παιδί έως 13 ετών δεν μπορεί να βγάλει ταυτότητα οπότε του είναι απαραίτητο. Η διαδικασία είναι απλή: Πληρώνετε ηλεκτρονικά το παράβολο (73,80 ευρώ) και κρατάτε τον αριθμό. Με φωτογραφίες διαβατηρίου, το παράβολο, το παιδί και οι δυο γονείς με την ταυτότητά σας επισκέπτεστε το τοπικό αστυνομικό τμήμα στο τμήμα διαβατηρίων. Ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση είναι 3-4 ημέρες. Τα τμήματα διαβατηρίων λειτουργούν ορισμένες ημέρες και απόγευμα, καθώς και Σαββατοκύριακα.

Φτιάξτε βαλίτσες!
Οπωσδήποτε φτιάξτε μαζί με το παιδί το backpack του, όπου εκεί θα βάλει τα αγαπημένα του παιχνίδια, ένα μπουκαλάκι νερό (το οποίο θα αγοράσετε μετά τον έλεγχο των επιβατών, πιο πριν θα σας ζητήσουν να το αφήσετε), μαρκαδόρους, ένα αδιάβροχο ή ένα καπέλο, υγρά μαντηλάκια και ένα αντηλιακό μέχρι 100 ml (ανάλογα τον προορισμό).

Πηγαίνετε νωρίς στο αεροδρόμιο
Φροντίστε να αποφύγετε τις ουρές κάνοντας ηλεκτρονικό τσεκ ιν και αφήστε τα παιδιά να εξερευνήσουν τους χώρους του αεροδρομίου. Κάντε μαζί τους μια χαλαρή βόλτα κα περιηγηθείτε σε αυτό.

Εξηγήστε τους κανόνες ασφαλείας στα παιδιά
Όταν πρόκειται για πολυσύχναστα αεροδρόμια ή μεγάλα μουσεία όλοι γνωρίζουν πόσο εύκολο είναι να χαθεί ένα παιδί. Πείτε του ότι δεν πρέπει να φεύγει από κοντά σας αλλά εάν χαθεί που θα πρέπει να απευθυνθεί (δείξτε του ότι οι υπάλληλοι των αεροδρομίων φορούν στολή). Καλό είναι να έχετε βάλει στην τσέπη του τα στοιχεία σας, π.χ. τηλέφωνο και τόπο διαμονής – ξενοδοχείο ή να γράψετε τον αριθμό του κινητού σας σε ειδικό βραχιολάκι στο χέρι του παιδιού για να επικοινωνήσουν μαζί σας οι άνθρωποι της ασφάλειας, σε περίπτωση που χαθεί.

Προετοιμαστείτε για παν ενδεχόμενο γκρίνιας
Eίναι μέσα στο πρόγραμμα! Θα σας σώσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης παιχνίδια και gadgets. Έχετε μαζί σας μερικά παιχνίδια, game apps για το tablet και mp3 player με παιδικά τραγούδια. Θα βοηθήσει να έχετε μαζί σας κάποιο βιβλίο με εικόνες ή αυτοκόλλητα σχετικά με το αεροπλάνο και τις πτήσεις.
Έχετε επίσης μαζί σας κάποιες τσίχλες σε περίπτωση που βουλώσουν τα αυτιά τους από την πίεση και κάποια σνακ, όπως μπάρες δημητριακών, για να φάνε κάτι.

Φροντίστε να είστε ευέλικτοι στο πρόγραμμα
Αν ταξιδεύατε μόνοι σας θα επισκεπτόσασταν τα μουσεία που θέλατε, τις γκαλερί ή τις γειτονιές της πόλης με τα πόδια. Ωστόσο, με τα παιδιά θα πρέπει να επιδείξετε αρκετή ελαστικότητα: Φτιάξτε μία λίστα με όσα θέλετε να δείτε, αλλά μην απογοητευτείτε αν τα παιδιά κουραστούν και δεν καταφέρετε να δείτε όλα όσα είχατε κατά νου. Βάλτε προτεραιότητες και κάντε συχνά διαλείμματα για ξεκούραση. Βρείτε που υπάρχουν παιδικές χαρές ή μέρη kids friendly μέσω των εφαρμογών όπως trivago, foursquare κλπ.

Μην ξεχάσετε το φαρμακείο!
Τα βασικά φαρμακευτικά είδη για έκτακτες ανάγκες είναι σημαντικά και απολύτως απαραίτητα για κάθε ταξίδι στο εξωτερικό με τα παιδιά.

Κάντε ασκήσεις… ηρεμίας
Είναι πιθανό να προκύψουν κλάματα, φωνές και εντάσεις από τα παιδιά, λόγω της κούρασης ή της αλλαγής περιβάλλοντος. Έχετε υπόψη σας ότι κάποιες χώρες έχουν μικρότερη ανοχή στη φασαρία σε δημόσιους χώρους (όπως τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μουσεία κλπ) όπως η Γερμανία, η Σκανδιναβία ή ή μεγάλη Βρετανία και λιγότερο οι νότιες. Αντιμετωπίστε με ψυχραιμία τα παιδιά και με ευγένεια τους γύρω σας.

Αξιοθέατα για παιδιά
Απολαύστε με τα παιδιά το ταξίδι, επιλέγοντας προορισμούς που διαθέτουν θεματικές ατραξιόν ειδικά για παιδιά. Πηγαίνετε σε μέρη που τα παιδιά θα βρουν ενδιαφέρον π.χ. αντί για ένα εθνικό μουσείο προτιμήστε ένα ναυτικό μουσείο (όπου υπάρχουν πλοία σε κανονικό μέγεθος), τεχνολογικά μουσεία (είναι διαδραστικά για παιδιά), ή πιο ιδιαίτερα μουσεία.

Δώστε τους φωτογραφική μηχανή
Τα παιδιά λατρεύουν να τραβούν φωτογραφίες. Αγοράστε μία φθηνή και κατάλληλη για παιδιά φωτογραφική μηχανή και αφήστε τα να εξερευνήσουν. Θα απασχοληθεί δημιουργικά αλλά θα παρατηρήσετε πώς βλέπει τον κόσμο.

Στον προορισμό σας χρησιμοποιήστε τα ΜΜΜ
Στα παιδιά αρέσει το τρένο, το τραμ, το λεωφορείο ή το μετρό. Γι’ αυτό εξερευνήσετε τον προορισμό σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ενθαρρύνετε να κρατήσουν ημερολόγιο
Θα διατηρήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις από το ταξίδι, σημειώνοντας όσα τους έκαναν εντύπωση ή τα φαγητά που τους άρεσαν περισσότερο.

Φίλια Μητρομάρα

The post Ταξίδι στο εξωτερικό με παιδιά: Οδηγός επιβίωσης! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα