7 πολύτιμα χαρακτηριστικά για ένα πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων θεωρείται πλέον μια από τις πιο σημαντικές οικιακές συσκευές στο σπίτι. Κάποτε ήταν πολυτέλεια και τώρα δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει όμως, για να γίνει το δεξί μας χέρι στην κουζίνα;

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις πριν την αγορά ενός πλυντηρίου:#1. Βαθύς καθαρισμός με τη δύναμη του ατμού

Όταν βάζουμε τα πιάτα μας στο πλυντήριο θέλουμε να γίνει η δουλειά μας σωστά και άμεσα. Τα πλυντήρια πιάτων LG QuadWash αξιοποιούν τις φυσικές ιδιότητες του ατμού, δημιουργώντας σωματίδια ατμού υψηλής θερμοκρασίας

για να καθαρίσουν τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη, μειώνοντας ταυτόχρονα τις κηλίδες από το νερό. Ταυτόχρονα χάρη στους βραχίονες ψεκασμού πολλαπλής κίνησης και τους ψεκαστήρες υψηλής πίεσης, η τεχνολογία QuadWash εξασφαλίζει μέγιστο καθαρισμό με ένα πέρασμα. Με τους τέσσερις περιστρεφόμενους βραχίονες πολλαπλών κατευθύνσεων που εκτοξεύουν νερό σε διάφορες γωνίες για να φτάσουν σε όλη την επιφάνεια του πιάτου, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη απόδοση καθαρισμού για κάθε πιάτο σε όλες τις σχάρες. Έτσι μέσα σε λίγη ώρα έχεις πεντακάθαρα πιάτα που μπορούν να μπουν κατευθείαν στο ντουλάπι.

#2. Μεγάλος χώρος ανάλογα με τα σκεύη της κάθε πλύσης

Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που μαγειρεύω η κουζίνα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Άλλες φορές έχω κατσαρόλες και τηγάνια σε όλη την κουζίνα και άλλες φορές ποτηράκια και βαζάκια που είναι απλωμένα σε όλους τους πάγκους. Τα πλυντήρια πιάτων της LG διαθέτουν εύκολα ρυθμιζόμενα κάνιστρα που μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα με τα πιάτα. Επίσης έχουν ένα τρίτο κάνιστρο ρυθμιζόμενο κατά ύψος που εξασφαλίζει περισσότερο χώρο για αντικείμενα που είναι δύσκολο να χωρέσουν, όπως κατσαρόλες.

#3. Λιγότερος θόρυβος

Ένα πράγμα που δεν αντέχω όταν δουλεύω από το σπίτι είναι να ακούγονται έντονοι θόρυβοι από το κλιματιστικό και γενικά από κάθε είδους οικιακή συσκευή. Η δουλειά μου απαιτεί απόλυτη ησυχία και το γεγονός ότι το γραφείο μου είναι στον ίδιο ενιαίο χώρο με την κουζίνα δε βοηθάει ιδιαίτερα. Μέχρι βέβαια να ανακαλύψω τα πλυντήρια πιάτων της LG με τον κινητήρα Inverter Direct Drive που σχεδιάστηκε με κύριο γνώμονα τη μείωση του θορύβου (ανήκουν στην κατηγορία εκπομπών αερόφερτου ακουστικού θορύβου[dB(A)]: B). Ο καινοτόμος Inverter Direct Drive της LG διαθέτει δεκαετή εγγύηση (2 χρόνια σε εργασία και ανταλλακτικά στο προϊόν + 8 χρόνια στο μοτέρ) για να μπορείτε να βασίζεστε στο πλυντήριό σας για αρκετά χρόνια. Πλέον μπορώ να δουλέψω ανενόχλητη ενώ ταυτόχρονα πλένονται τα πιάτα μου.

#4. Διαχωρισμός στην πλύση ανάλογα με το πόσο λερωμένα είναι τα σκεύη σας

Πόσες φορές μου έχει τύχει να έχω κατσαρόλες που είναι πάρα πολύ βρώμικες και ποτήρια που θέλουν ένα απλό ξέπλυμα. Όλα αυτά μπορούν να μπουν στο ίδιο πρόγραμμα πλύσης χάρη στη ζώνη διπλού καθαρισμού των πλυντηρίων της LG.  Το πλυντήριο μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να καθαρίσει απαλά τα ευαίσθητα πιάτα και ταυτόχρονα τις κατσαρόλες στο δυνατό πρόγραμμα έντονης πλύσης.

#5. Έξυπνο πλυντήριο που προσαρμόζεται στις ανάγκες μου μέσω του κινητού μου

Στην εποχή του AI που ζούμε πλέον είναι σημαντικό να έχουμε έξυπνες συσκευές που μπορούν να «κατανοήσουν» τις ανάγκες μας. Με την εφαρμογή για smartphone ThinQ της LG (θα χρειαστεί να έχετε WiFi), μπορείς να κατεβάσεις νέα προγράμματα πλυσίματος που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου, όπως για κατσαρόλες & τηγάνια, ποτήρια και ευαίσθητα σκεύη και έχουν τη δυνατότητα παραμετροποιήσης των προγραμμάτων του πλυντηρίου πιάτων, επιλέγοντας διαφορετικές επιλογές καθαρισμού.

#6. Πλυντήριο που καθαρίζεται μόνο του

Μέσα στις εκατομμύρια έγνοιες που έχουμε όλοι μας στην καθημερινότητά μας, ο καθαρισμός του πλυντηρίου πιάτων είναι ίσως μια από τις τελευταίες στη λίστα των must do. Mε την LG έχεις μια έγνοια λιγότερη καθώς μπορείς να διατηρήσεις το πλυντήριό σου καθαρό, καθώς μετά από 30 χρήσεις, η φωτεινή ένδειξη θα σου υπενθυμίσει να βάλεις το πρόγραμμα καθαρισμού της συσκευής.

Τέλος, όλα τα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα ημιεντοιχισμού και ξεχωρίζουν για το κομψό design τους. Έτσι έχεις συσκευές που δείχνουν όμορφα στην κουζίνα και ταυτόχρονα «ξέρουν» να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

Διαβάστε ακόμα:

Έτσι θα ξεκολλήσει εύκολα η ζύμη από τα χέρια σου! 

Σπίτι: 5+1 tips για τη διακόσμησή του που πρέπει να ξέρεις! 

Το απόλυτο τεστ: Έτσι θα καταλάβεις αν ένα αβγό έχει χαλάσει πριν το σπάσεις! 

Keywords
Τυχαία Θέματα