Eco friendly: Αλλάζοντας συνήθειες στη ρουτίνα ομορφιάς προστατεύουμε το περιβάλλον

Ζούμε σε μια εποχή όπου η το περιβάλλον εκπέμπει SOS και ειδικά τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό, ειδικά εμείς τα beauty girls, για να μειώσουμε το περιβαλλοντολογικό  αποτύπωμά μας; Η ενσωμάτωση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης είναι ένας τρόπος για να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προστασία του πλανήτη.

Πρέπει

να καταλάβουμε ότι ακόμα και οι μικρές οικολογικές κινήσεις, εάν γίνονται καθημερινά και από τον καθένα από εμάς μπορούν να αλλάξουν πολλά. Ας σκεφτούμε λίγο παραπάνω λοιπόν και ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κάποιες μας συνήθειες, δεν είναι δύσκολο αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να κάνουμε ένα δώρο στις επόμενες γενιές.

Μικρές συνήθειες που μπορούμε να αλλάξουμε δείχνοντας έμπρακτα τον σεβασμό μας στο περιβάλλον.

Επιλέξτε βιώσιμη συσκευασία:

Επιλέξτε προϊόντα με ανακυκλώσιμη συσκευασία για να μειώσετε τα απόβλητα. Αναζητήστε beauty brands που χρησιμοποιούν υλικά συσκευασίας φιλικά προς το περιβάλλον.

Αγοράστε χύμα ή επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία:

Αγοράστε προϊόντα όπως σαμπουάν, κοντίσιονερ και είδη περιποίησης δέρματος σε μεγαλύτερα μεγέθη ή επιλέξτε επωνυμίες που προσφέρουν επιλογές με δυνατότητα επαναπλήρωσης για να μειώσετε την ανάγκη για δοχεία μίας χρήσης.

Χρησιμοποιήστε επαναχρησιμοποιούμενους δίσκους ντεμακιγιάζ και βαμβακερές μπατονέτες:

Αντικαταστήστε τα cotton pads και τις μπατονέτες μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιήσιμες εναλλακτικές λύσεις από μπαμπού ή οργανικό βαμβάκι.

Φτιάξτε τα δικά σας προϊόντα περιποίησης:

Δημιουργήστε θεραπείες περιποίησης δέρματος DIY χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά για να μειώσετε την χρήση χημικών πρόσθετων.

Επιλέξτε Cruelty-Free και Vegan Προϊόντα:

Υποστηρίξτε επωνυμίες που δεν κάνουν δοκιμές σε ζώα και προσφέρουν vegan επιλογές .

Προσεκτική χρήση νερού:

Προσέχετε την κατανάλωση νερού όταν πλένετε το πρόσωπό σας ή κάνετε ντους. Κλείστε τη βρύση κατά την εφαρμογή προϊόντων και σκεφτείτε μια κεφαλή ντους που εξοικονομεί νερό.

Ανακυκλώστε σωστά:

Βεβαιωθείτε ότι ανακυκλώνετε κατάλληλα τα άδεια δοχεία προϊόντος. Ορισμένες μάρκες καλλυντικών έχουν προγράμματα ανακύκλωσης για τις συσκευασίες τους με benefits για τον καταναλωτή.

Χρησιμοποιήστε προϊόντα πολλαπλών χρήσεων:

Επενδύστε σε προϊόντα που εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς, μειώνοντας τον αριθμό των προϊόντων που χρειάζεστε και τα παραγόμενα απόβλητα.

Κάντε εξοικονόμηση ενέργειας:

Κλείστε τα φώτα και αποσυνδέστε τις συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και σκεφτείτε τον φυσικό φωτισμό για τη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Επιλέξτε αντηλιακό που είναι ασφαλές για τους θαλάσσιους κήπους:

Επιλέξτε αντηλιακό που φέρει την ένδειξη “ασφαλές για τους υφάλους” για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Υποστηρίξτε τις επωνυμίες βιώσιμης ομορφιάς:

Ερευνήστε και υποστηρίξτε επωνυμίες ομορφιάς που δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα στις διαδικασίες παραγωγής και στη συσκευασία τους.

Απορρίψτε σωστά τα ληγμένα προϊόντα:

Απορρίψτε με ασφάλεια τα προϊόντα ομορφιάς που έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους. Ορισμένα συστατικά μπορεί να είναι επιβλαβή για το περιβάλλον.

Σκεφτείτε επαναχρησιμοποιήσιμες εφαρμογές μακιγιάζ:

Εξερευνήστε επαναχρησιμοποιούμενα σφουγγάρια μακιγιάζ, πινέλα αντί για επιλογές μιας χρήσης.

Μάσκες μαλλιών και προσώπου DIY:

Δημιουργήστε τις δικές σας μάσκες μαλλιών και προσώπου χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά από την κουζίνα σας, μειώνοντας την ανάγκη για συσκευασία μάσκας μίας χρήσης.

Υποστηρίξτε τις επωνυμίες Clean Beauty:

Επιλέξτε προϊόντα που είναι απαλλαγμένα από επιβλαβείς χημικές ουσίες και τοξίνες, καθώς αυτό μπορεί να ωφελήσει τόσο το δέρμα σας όσο και το περιβάλλον.

Ενσωματώνοντας αυτές τις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές στη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις σπατάλες, να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα και να συνεισφέρετε σε έναν πιο υγιή πλανήτη.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

4+1 κρέμες αντιγήρανσης με κολλαγόνο που πρέπει να δοκιμάσεις 

Keywords
Τυχαία Θέματα