Eurovision 2023: «Η Loreen χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ιδέα με τη δική μου»

Η Loreen εκπροσώπησε τη Σουηδία στην φετινή Eurovision με το τραγούδι «Tattoo» και κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση. Έντεκα χρόνια μετά την πρώτη της νίκη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με το τραγούδι «Euphoria», η τραγουδίστρια επέστρεψε στη σκηνή τoυ μουσικού διαγωνισμού για να φέρει ακόμα ένα τρόπαιο στη χώρα της.

Ωστόσο, από τη στιγμή που το «Tattoo» δόθηκε στη δημοσιότητα δεν ήταν λίγοι οι eurofans που εντόπισαν μεγάλες ομοιότητες με το τραγούδι «V plenu»

της Ουκρανής τραγουδίστριας Mika Newton, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη χώρα της στη Eurovision το 2011. Το εν λόγω τραγούδι κυκλοφόρησε το 2005.

Η ίδια δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και ανέφερε ότι η Loreen αντέγραψε την ιδέα από την εμφάνισή της στη σκηνή του διαγωνισμού του 2011, χωρίς να αναφέρει κάτι για τις ομοιότητες με το κόμματι «V plenu»: «Τι μπορώ να πω, παιδιά; Χρησιμοποίησε σχεδόν την ίδια ιδέα με τη δική μου το 2011. Ειλικρινά, εάν την ενέπνευσα και αποφάσισε να πάει με την ίδια σχεδόν εμφάνιση με τη δική μου, τότε καλή τύχη».

Λόγω για αντιγραφή έκανε και η κρητικής καταγωγής ερμηνεύτρια Γεωργία Νταγάκη,  η οποία υποστηρίζει πως η μελωδία που ακούγεται στην εισαγωγή του νικητήριου τραγουδιού της Loreen μοιάζει αρκετά με το δικό της κομμάτι, που φέρει τον τίτλο «Σκέτος εγώ».

«Συγχαρητήρια στη Σουηδία και στη Loreen για τη νίκη τους στη Eurovision. Μου δίνει μεγάλη χαρά που το δικό τους τραγούδι σας θύμισε το δικό μου, “Σκέτος εγώ”, και που τελικά ήταν και αυτό που ξεχώρισε στον διαγωνισμό», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η Γεωργία Νταγάκη.

Το εν λόγω ρεπορτάζ παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας (15/5) στην εκπομπή «Live News».

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Βογιατζής: Όσα είχε πει στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

Γιώργος Καπουτζίδης για Eurovision: «Δεν μου έλειψε καθόλου η γκρίνια και ο φανατισμός»

Νίκος Πολυδερόπουλος: «Μπήκα στο ασανσέρ και μια κυρία άρχισε να ουρλιάζει»

Keywords
Τυχαία Θέματα