Φέτος πάμε διακοπές στο “χωριό”…σε πεντάστερο που μόλις άνοιξε τις πόρτες του

Με το που ξεκίνησαν να ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες η πρώτη μου κίνηση ήταν να κλείσω ένα τετραήμερο σε έναν όμορφο προορισμό για να ξεκουραστώ και να ανανεωθώ πριν τις πολυήμερες διακοπές του Αυγούστου!

Οι πρώτες ζεστές μέρες του καλοκαιριού με ώθησαν προς έναν προορισμό που πάντα αγαπούσα και αγαπώ μέχρι και σήμερα.

Στη Χαλκιδική έχω περάσει τις πιο ωραίες μου διακοπές ως παιδί με την οικογένειά μου και φέτος ένιωσα την ανάγκη να επισκεφτώ ξανά αυτή την όμορφη πόλη που έχει τον αέρα νησιού. Ακόμα θυμάμαι τα καλοκαίρια μου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, με τα ξαδέρφια

μου να καθόμαστε στις πανέμορφες παραλίες με ένα κουτάκι μερέντα στο χέρι και ένα κουτάλι στο άλλο χαζεύοντας τη θάλασσα πιο ξέγνοιαστοι από ποτέ. Τι μαγικές στιγμές!

Αυτό το καλοκαίρι ήθελα να γυρίσω στα μέρη αυτά και να επισκεφτώ και πάλι τη Χαλκιδική όπου φέτος ανακάλυψα το ολοκαίνουριο πεντάστερο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort που μόλις άνοιξε τις πόρτες του.

Κάθε χρόνο νιώθω την ανάγκη να επισκεφτώ έστω για λίγες ημέρες ένα πεντάστερο καταφύγιο ευζωίας που θα μου προσφέρει μερικές όμορφες στιγμές χαλάρωσης. Φαντάσου να έχεις κάθε μέρα τη θέα που θα δεις στην παρακάτω φωτογραφία, να κάνεις το μπάνιο σου στις πιο ωραίες παραλίες της Χαλκιδικής και να απολαμβάνεις πολυτελείς εμπειρίες σε ένα από τα καλύτερα resort της Ελλάδας.

Ε! λοιπόν κατάφερα να ζήσω αυτή την εμπειρία και θέλω να σου τη μεταφέρω όπως ακριβώς τη βίωσα σε ένα μέρος που συνδυάζει τη θάλασσα με το δάσος. Ησυχία, απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση ήταν τα τρία πράγματα που απόλαυσα περισσότερο στον αγαπημένο μου αυτόν προορισμό.

Γιατί επέλεξα το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική;

#1. Γιατί ήθελα να συνδυάσω διακοπές σε ένα ήρεμο και καταπράσινο χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας

Μετά από μια χρονιά με πολλή δουλειά, πίεση και άγχος (νομίζω κάπως έτσι είναι το συναίσθημα κάθε Έλληνα αυτές τις μέρες) ήρθε η ώρα και επιβράβευσα τον εαυτό μου με λίγες μέρες ονειρικών διακοπών. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερα να καθαρίσω το μυαλό μου και να νιώσω και πάλι έτοιμη να επιστρέψω δυναμικά στην καθημερινότητά μου.

Μου άρεσε ιδιαίτερα που βρισκόμουν επί 4 μέρες σε ένα παρθένο, γαλήνιο περιβάλλον με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και σαγηνευτικό design με μοναδική θέα προς τη θάλασσα αλλά και το δάσος. Το Ajul βρίσκεται έξω από την Αγία Παρασκευή, ένα χωριό στη χερσόνησο της Κασσάνδρας, με πευκοδάση, ιαματικά λουτρά και μια παραδεισένια, ιδιωτική βοτσαλωτή παραλία. Eπισκέφτηκα 2 φορές το χωριό και εντυπωσιάστηκα από το πόσο ωραία ένιωσα να περπατάω στα σοκάκια του και να απολαμβάνω την απόλυτη ησυχία.

#2. Για να ξεφύγω από τη ρουτίνα της καθημερινότητας αλλά και τη ρουτίνα των…συνηθισμένων διακοπών που έκανα μέχρι τώρα

Καλοκαίρι στο χωριό, ή διακοπές σε ένα κυκλαδίτικο νησί είναι εμπειρίες που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε ζήσει. Φέτος ήθελα να νιώσω λίγο παραπάνω την αίσθηση της πολυτέλειας. Το να μείνω λοιπόν μαζί με την παρέα μου σε ένα από τα δωμάτια του Ajul μου φαίνεται σαν όνειρο…που έγινε αληθινό. Το Ajul αποτελείται από 171 δωμάτια, μπανγκαλόου, σουίτες και τις μεγαλύτερες βίλες στην περιοχή της Χαλκιδικής με ιδιωτική πισίνα.

Eγώ διάλεξα να μείνω σε μια από τις ιδιωτικές βίλες επειδή ήθελα να ζήσω όλη την εμπειρία της πολυτελούς διαμονής και να έχω τον χώρο μου ώστε να κινούμαι άνετα όλες τις ώρες της ημέρας.  Όπως θα δεις παρακάτω ήταν τόσο όμορφη που με δυσκολία την αποχωριζόμουν. Άλλωστε ήταν τόσες πολλές οι δραστηριότητες που είχε το ξενοδοχείο που δε γινόταν να μην τις εκμεταλλευτώ.

#3. Γιατί ήθελα να απολαύσω τα ξακουστά ιαματικά λουτρά της περιοχής 

Αν είχες την τύχη να βρεθείς ποτέ σε ιαματικά λουτρά θα γνωρίζεις ήδη την αξία τους. Μένοντας στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort είχα το μοναδικό προνόμιο να βρίσκομαι σε μια περιοχή που από την αρχαιότητα ήταν ξακουστή για τα ιαματικά λουτρά της και τις υπόγειες πηγές που αναβλύζουν και φτάνουν ως τη θάλασσα μέσα από τα βράχια.

Επισκέφτηκα δύο συνεχόμενες μέρες τα ιαματικά λουτρά, που λειτουργούν όλο τον χρόνο σε περιποιημένες δημοτικές εγκαταστάσεις, ενώ ο σύζυγός μου έμεινε στο ξενοδοχείο και πέρασε τον χρόνο του μεταξύ πισίνας, σάουνας, τζακούζι, αλλά και κάνοντας μασάζ στο πολυτελές σπα του ξενοδοχείου. Μιλάμε φυσικά για την απόλυτη εμπειρία ευεξίας και χαλάρωσης, σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Και φυσικά αν έχεις παιδάκια οι δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί είναι αμέτρητες καθώς το ξενοδοχείο διαθέτει και παιδική πισίνα, Kids Club αλλά και παιδική χαρά.

Τις μέρες που δεν πήγα στα ιαματικά λουτρά απόλαυσα το μπάνιο μου στις 5 υπέροχες πισίνες αλλά και στην παραλία κάτω από το ξενοδοχείο που ήταν ονειρική με υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

#4. Γιατί ήθελα να δοκιμάσω ανώτερες γαστρονομικές εμπειρίες 

Κάνοντας σχεδόν μόνιμα διατροφή όλο τον χρόνο έφτασαν αυτές οι 4 μέρες που θα μπορούσα να αφεθώ λίγο παραπάνω. Στο Ajul γεύτηκα την αγαπημένη μου μεσογειακή κουζίνα και στα 3 εστιατόρια που διαθέτει με πλούσιο μπουφέ, local και farm to table προτάσεις.

Στο Infinity, που ήταν το κεντρικό εστιατόριο, απολαύσαμε έναν πλούσιο μπουφέ με επιλογές για όλα τα γούστα. Στο Thimari γευτήκαμε υπέροχη ελληνική κουζίνα, ενώ στο Ambrosia απολαύσαμε μοναδικά ιταλικά πιάτα.

Μερικές φορές ακόμα κλείνω τα μάτια μου και θυμάμαι εκείνες τις 4 μαγικές βραδιές που μετά το φαγητό καθόμασταν με την παρέα μου με θέα την υπέροχη πισίνα ή σε ένα από τα μπαρ του resort και απολαμβάναμε τα πιο νόστιμα κοκτέιλ.

#5. Γιατί ήθελα να ζήσω νέες αθλητικές εμπειρίες με καλοκαιρινά spοrt 

Η αλήθεια είναι πως ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα, στα 39 μου χρόνια, δεν είχα τολμήσει να δοκιμάσω κάποιο θαλάσσιο σπορ. Δεν ξέρω τι ακριβώς με έκανε να δω αυτά τα αθλήματα με άλλο μάτι, αλλά για πρώτη φορά δοκίμασα κάποια από αυτά στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort.  Αν δεν είσαι τύπος των θαλάσσιων αθλημάτων μπορείς άνετα να βρεις στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort πολλές άλλες δραστηριότητες που θα σε κρατήσουν σε εγρήγορση όπως τα δύο γήπεδα τένις, το γήπεδο μπάσκετ, το γήπεδο beach volley, καθώς και ένα adventure park με κατάλληλες εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για δραστηριότητες όπως πύργος αναρρίχησης, mini soccer, τοξοβολία αλλά φυσικά και υπαίθριες δραστηριότητες (ποδηλασία, πεζοπορία).

Μπορεί να παντρεύτηκα πριν από ένα χρόνο και να έκανα τον γάμο μου στο πανέμορφο Ναύπλιο, αλλά η Χαλκιδική ήταν ένας ακόμα προορισμός που θα ήθελα να προτείνω σε όποιον/α από εσάς ετοιμάζεται να παντρευτεί σύντομα. Το Ajul προσφέρει έναν χώρο άνω των 600 τ.μ. για ονειρικούς γάμους με θέα το απέραντο γαλάζιο και η αλήθεια είναι πως ήδη ψήνομαι να γιορτάσω εκεί κάποια επέτειο, βάφτιση στο άμεσο μέλλον.

Είναι ωραίο να κάνεις τέτοιες μικρές εξορμήσεις πολυτέλειας μέσα στο καλοκαίρι γιατί επιστρέφεις στην πόλη άλλος άνθρωπος.Ήταν ένα ταξίδι ευεξίας, αναζωογόνησης, χαλάρωσης και ηρεμίας και χαίρομαι που το έζησα. Φέτος είχα ήδη κλείσει τις διακοπές μου στο νησί μου αλλά ήδη έχω πείσει την παρέα μου να επισκεφτούμε και το επόμενο καλοκαίρι το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort και αυτή τη φορά εύχομαι και ελπίζω να μπορέσουμε να μείνουμε πάνω από μια εβδομάδα σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort Αγία Παρασκευή Κασσάνδρα Χαλκιδική 630 85
Τηλ: +30 23740 47600

Διαβάστε ακόμα:

Διακοπές με τον αγαπημένο σου: Βασικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνετε ερωτευμένοι! 

Μην φύγεις για διακοπές χωρίς ΑΥΤΑ τα basic κομμάτια 

Μακιγιάζ: Αυτό είναι το μοναδικό καλλυντικό που χρειάζεσαι στις διακοπές!

Keywords
παμε, παμε διακοπες, πορτες, καλοκαιρι, hotel, spa, ελλαδα, design, kids, club, infinity, beach, volley, adventure, mini, soccer, Τοξοβολία, tips, δημοτικες εκλογες 2010, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, αξια, Καλή Χρονιά, 600 δις, η ζωη ειναι ωραια, εκλογες 2010 δημοτικες, ξανα, γηπεδα, διατροφη, δουλεια, θαλασσα, ιταλικα, μπασκετ, ναυπλιο, νησι, πιεση, τυχη, φωτογραφια, χαλκιδικη, ωρα, αγια παρασκευη, αγχος, ανθρωπος, αρμονια, αρχιτεκτονικη, βιλες, βρισκεται, φαγητο, γηπεδο, δασος, δωματια, εγινε, εγρηγορση, εβδομαδα, εστιατορια, ζωη, ζωη μου, ησυχια, θεα, κασσανδρα, κινηση, κουζινα, κοκτειλ, μασαζ, ματια, ματι, μπανιο, μπορεις, μπορειτε, μυαλο, ξαδερφια, ξακουστη, ξεκουραση, ξενοδοχειο, παντα, οικογενεια, ομορφη, παιδι, παιδικη χαρα, παιδακια, περιβαλλον, πισινα, πιατα, πισινες, συντομα, τυπος, τρια, φυση, φυσικα, φορα, χερι, χαρα, ωρες, beach, club, design, adventure, ετοιμη, γηπεδο μπασκετ, hotel, ιδιαιτερα, kids, mini, infinity, νιωσω, πηγες, soccer, spa, ταξιδι, tips, θελω να, υπεροχη, volley, ωραιο
Τυχαία Θέματα