Μελομακάρονα -ΒΙΝΤΕΟ!

Τα μελομακάρονα είναι χωρίς καμία αμφιβολία το κορυφαίο γλυκό των Χριστουγέννων -για κάποιους έρχεται δεύτερο, μετά τους κουραμπιέδες και όλοι περιμένουμε πως και πως αυτό το διάστημα για να το απολαύσουμε.

Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή για τα πιο ωραία μελομακάρονα από τον Αντώνη Πανταζή που σίγουρα

θα σας αρέσει πολύ.

Δείτε παρακάτω τα υλικά, την εκτέλεση, φωτογραφίες και βίντεο! 

Υλικά:

Για τα μελομακάρονα

400ml ελαιόλαδο
60ml κονιάκ
160 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλί
1 κγ σόδα μαγειρική
200 γρ ζάχαρη
1/2 κγ γαρίφαλο
1 κγ κανέλα
2 κγ μπέικιν
1 πορτοκαλί ξύσμα
900 γρ αλεύρι

Για το σιρόπι

300 γρ ζάχαρη
300 γρ μαλι
500 μλ νερό
1 πορτοκαλί κομμένο στην μέση
Λίγη κανέλα η αστεροειδή γλυκάνισο

https://www.faysbook.gr/wp-content/uploads/2022/12/221222113150_319948663_6026841927375469_6392399992038139705_n.mp4

Εκτλεση:

Για τα μελομακάρονα

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά μας, αλεύρι, σόδα, γαρίφαλο, κανέλα, μπέικιν, και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά, ελαιόλαδο, κονιάκ, χυμό από ένα πορτοκαλί και το ξύσμα του και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε τη ζάχαρη και όταν όλα ομογενοποιηθούν, κλείνουμε το μίξερ.

Παίρνουμε λίγο λίγο, πλάθουμε σε μπαλάκια, τα πατάμε λίγο να ανοίξουν και τα στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολα. Κατόπιν τα τρυπάμε ελαφριά με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτά περίπου.

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Παίρνουμε τα μελομακάρονα που τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν και τα ρίχνουμε μέσα στο ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε για ένα δύο λεπτάκια -ανάλογα πόσα μαλακά τα θέλουμε- τα βάζουμε σε μια πιατέλα και από  πάνω ρίχνουμε φυστίκι αιγίνης και λίγο μέλι.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Faysbook.gr (@faysbookgr)

Μια ματιά ακόμα:

Croque Madame -ΒΙΝΤΕΟ!

Κορμός σοκολάτας -ΒΙΝΤΕΟ!

Αλμυρό Κέικ -ΒΙΝΤΕΟ!

Φανταστική σούπα Κολοκύθας (βελουτέ) -Μπουκιά και απόλαυση!

Basque Burnt Cheesecake: Δείτε πως θα φτιάξετε το καμένο τζιζκέικ των Βάσκων -Απλά συγκλονιστικό!

Φανταστικά Spring Rolls με λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα!

Keywords
Τυχαία Θέματα