Ψάθα, η αγαπημένη τάση στη διακόσμηση: Έτσι θα φέρεις το Καλοκαίρι στο σπίτι σου!

Όσες αγαπάτε την πιο χαλαρή και ανέμελη διακόσμηση θα έχετε αναζητήσει ήδη ιδέες για boho αποτελέσματα με την αγαπημένη ψάθα και όλες τις ποιότητες που τη θυμίζουν, όπως rattan, bamboo και ξύλο.

Όλες αυτές οι ανάλαφρες υφές δίνουν μια δροσερή, καλοκαιρινή αίσθηση αφού φέρνουν στο νου τις ψάθες που στρώνουμε στην άμμο, αμμουδιές γεμάτες με καλάμια και pampas, beach bar διακοσμημένα με bamboo

και ψάθινα φωτιστικά και όλα τα τοπία που έχει η κάθε μία από εσάς συνδεδεμένα με τις διακοπές, την ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση.

Εννοείται ότι όλο το μαγικό σκηνικό που περιγράφουμε δεν προϋποθέτει σπίτι δίπλα στην θάλασσα για να δημιουργηθεί!

Αν αγαπάτε το Καλοκαίρι και την χαλαρή διακόσμηση, στο Spitishop θα βρείτε τις πιο όμορφες ιδέες για να βάλετε τα φυσικά στοιχεία σε όποιο δωμάτιο φαντάζεστε!

Boho Φωτισμός 

Μια από τις πιο hot τάσεις των τελευταίων ετών είναι τα φωτιστικά από ψάθα, bamboo, φελλό και ξύλο.

Θα τα βρείτε σε εντυπωσιακά σχέδια και μεγέθη για να ταιριάξετε στο δικό σας χώρο και να τα συνδυάσετε με τα διακοσμητικά στοιχεία που θέλετε φτιάχνοντας μια εξωτική ατμόσφαιρα.

Για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, μπορείτε να συνδυάσετε φωτιστικά οροφής, πορτατίφ και δαπέδου φροντίζοντας ο φωτισμός να είναι παρόμοιος σε όλα για να αναδεικνύει όλη τη διακόσμηση στο έπακρο.

Η αίσθηση που θα δίνει ο φωτισμός μέσα από ένα τέτοιο φωτιστικό θα είναι ασύγκριτη και είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις και τα πιο θερμά σχόλια.

Ανάλαφρο χαλί

Από boutique ξενοδοχεία, μαγαζιά εστίασης μέχρι επαγγελματικούς χώρους, τα ψάθινα χαλιά είναι από τα πιο ξεχωριστά στοιχεία που θα συναντήσετε στη διακόσμηση ενός χώρου. Γιατί λοιπόν, να λείπουν από το σπίτι σας;

Στο σαλόνι προτείνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο χαλί που θα κάνει πιο γεμάτο και γλυκό τον χώρο ή αν δεν θέλετε να καλύψετε ολόκληρο το πάτωμα και σκέφτεστε απλώς να δώσετε μια πινελιά διακόσμησης, μπορείτε να βάλετε ένα χαλί σε σχήμα οβάλ ή στρογγυλό.

Στις κουζίνες συνήθως συναντάμε χαλιά – διαδρόμους μπροστά από τον βασικό πάγκο. Μπορείτε να βάλετε ψάθα στο φυσικό της χρώμα ή ένα χρωματιστό σχέδιο που θα κάνει πιο ζωηρή την κουζίνα σας.

Στο υπνοδωμάτιο εμείς προτιμάμε ψάθινους διαδρόμους περιμετρικά από το κρεβάτι ή αν υπάρχει αρκετός χώρος ένα στρογγυλό χαλί με ιδιαίτερο σχέδιο μπροστά από το κρεβάτι είναι ιδανική λύση!

Καλάθια αποθήκευσης

Αν δεν έχετε προσθέσει ήδη ένα ψάθινο καλάθι στη διακόσμησή σας, είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μέσα στις επόμενες αγορές για το σπίτι σας. Τα ψάθινα καλάθια χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους στους χώρους του σπιτιού.

Για παράδειγμα, στο σαλόνι μπορείτε να το έχετε δίπλα από τον καναπέ για να αποθηκεύετε πρόχειρα τις κουβέρτες, στην είσοδο του σπιτιού για να αφήνετε πρόχειρα τα παπούτσια και τα προσωπικά σας αντικείμενα, στο μπάνιο για να έχετε οργανωμένα τα καλλυντικά και τις κρέμες ή ακόμη και για αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο τοποθετώντας μέσα μια γλάστρα ή ένα κασπώ.

Τα σχέδια και τα μεγέθη που θα βρείτε στο Spitishop είναι πολλά για να επιλέξετε το ιδανικό για κάθε δωμάτιο που θέλετε να διακοσμήσετε!

Ψάθινα τραπεζάκια σαλονιού

Δεν είναι απαραίτητο να αποτελούν το βασικό σας τραπέζι. Τα τραπεζάκια σαλονιού από bamboo, ξύλο ή ψάθα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά στοιχεία τοποθετώντας πάνω βιβλία, αρωματικά χώρου και κεράκια και διάφορα επιτραπέζια διακοσμητικά.

Μια άλλη ιδέα είναι να τα τοποθετήσετε δίπλα από τις άκρες του καναπέ ή δίπλα από τις πολυθρόνες για να ακουμπάτε τον καφέ και τα σνακ σας. Έτσι, θα χαλαρώνετε στο σαλόνι σας και θα νιώθετε ότι είστε κάπου παραθαλάσσια.

Τα τραπεζάκια αυτής της κατηγορίας είναι πολύ εύκολο να μεταφερθούν ή ακόμη και να τοποθετηθούν εξαρχής στο μπαλκόνι, την αυλή ή τον κήπο.

Χρησιμοποιώντας μερικά διακοσμητικά από αντίστοιχο υλικό μπορείτε να δημιουργήσετε την πιο χαλαρή ατμόσφαιρα για βραδιές στο μπαλκόνι με την οικογένεια και την παρέα. Βρείτε εδώ συμβουλές για να φτιάξετε τον εξωτερικό σας χώρο.

Σκαμπό – πουφ σαν να κάθεσαι στην παραλία!

Είτε στο εσωτερικό του σπιτιού είτε στο μπαλκόνι, μόλις τοποθετήσετε ένα ψάθινο πουφ και καθίσετε, θα νιώθετε σαν να πατάτε στην άμμο.

Πόσο πιο καλοκαιρινή – δροσερή αίσθηση από αυτή;

Διακοσμητικά που σε χαλαρώνουν

Όσα έχουμε αναφέρει μέχρι τώρα αποτελούν βασικά στοιχεία για την ψάθινη διακόσμηση. Μπορείτε να κρατήσετε μόνο αυτά ή να απογειώσετε το look προσθέτοντας επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία από τις ίδιες ποιότητες.

Κρεμάστε ψάθινα διακοσμητικά στον τοίχο, τοποθετήστε ψάθινους δίσκους πάνω σε κάποιο τραπέζι, σε έπιπλο ή σε ένα σκαμπό για έξτρα διακοσμητικές πινελιές ή βάλτε έναν καθρέφτη σε όποιο δωμάτιο θέλετε να εστιάσετε.

Αν έχετε άδειους τοίχους, η πρότασή μας είναι να φιλοξενήσουν κρεμαστά ράφια που θα τραβήξουν από μόνα τους τα βλέμματα, αλλά μπορείτε να προσθέσετε πάνω και επιπλέον διακοσμητικά!

Αγαπημένο μας στοιχείο που συνοδεύει την boho διακόσμηση είναι τα φαναράκια με αρωματικά κεράκια ή και κεράκια μπαταρίας που θα τελειοποιήσουν την απόλαυση της καλοκαιρινής σας ατμόσφαιρα.

Extra tips:

Στο Spitishop μπορείτε να βρείτε κάποια επιπλέον στοιχεία διακόσμησης που δεν ανήκουν στις ποιότητες που αναφέραμε αλλά ταιριάζουν τέλεια και θα τις αναδείξουν ακόμη περισσότερο!

Αιώρα Πολυθρόνα: Ποιος θα αμφισβητήσει ότι είναι το απόλυτο boho διακοσμητικό; Μια αιώρα-πολυθρόνα προσφέρει και την μοναδική χαλάρωση, αφού το ελαφρύ κούνημα της παραπέμπει στην αίσθηση της αιώρας σε μια παραλία.

Σε συνδυασμό με όλα τα ψάθινα που αναφέραμε το καλοκαίρι θα είναι μέσα στο σπίτι σας.

Παραβάν: Η πραγματική ιδιότητά τους είναι να διαχωρίζουν τμήματα ενός χώρου. Όμως, οι τάσεις τα τελευταία χρόνια είναι να χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικό φόντο σε κάποιο δωμάτιο.

Κλαδιά σε βάζα: Αυτό το είδος διακόσμησης, θέλει φυτά αποξηραμένα, μεγάλα κλαδιά, φύλλα και φτερά! Τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία του δωματίου, κοντά σε ψάθινες επιφάνειες, μέσα σε ιδιαίτερα βάζα για να ενισχύσουν την αίσθηση της φύσης.

Μια ματιά ακόμα: 

3 συμβουλές για έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Keywords
Τυχαία Θέματα