Ξέσπασε η Μαριάντα Πιερίδη κατά του δημάρχου Ύδρας – Ανέβηκαν οι τόνοι στο «Καλοκαίρι yes»

Θυελλώδεις είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από τις εικόνες των μουλαριών στην Ύδρα που κουβαλάνε πολύ βαριά αντικείμενα. Τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και σοκάρουν τους πάντες, καθώς τα ζώα φαίνονται να ταλαιπωρούνται και να μην μπορούν καν να περπατήσουν από το βάρος που έχουν επάνω τους.

Μετά το πλήθος αρνητικών σχολίων ο δήμαρχος Ύδρας, Γεώργιος Κουκουδάκης, βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Καλοκαίρι yes» και εξέφρασε τη θέση του. Κόντρα στις αντιδράσεις, ο δήμαρχος του νησιού υποστήριξε πως τα μουλάρια χρησιμοποιούνται γι’ αυτόν τον λόγο χωρίς να

ταλαιπωρούνται καθώς μπορούν να σηκώσουν μέχρι 100 κιλά.

«Αυτό που συμβαίνει στην Ύδρα είναι στην κουλτούρα του νησιού και δεν συντρέχουν λόγοι κακοποίησης ζώων αφενός και αφετέρου δεν είναι άθλιες οι εικόνες. Οι υπεύθυνοι τηρούν όλες τις διατάξεις, όταν οι φιλόζωοι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα γαϊδούρι από ένα μουλάρι είναι φιλόζωη του καναπέ και του πληκτρολογίου.

Η κουλτούρα είναι αυτή και εδώ και 200 χρόνια άνθρωποι και ζώα συνυπάρχουμε ειρηνικά. Όπως ξέρετε απαγορεύεται η κυκλοφορία τροχοφόρων και μοτοποδηλάτων. Το νησί είναι αμφιθεατρικό, υπάρχουν παντού σκάλες και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τη μεταφορά εμπορευμάτων και ανθρώπων από τη χρήση ιπποειδών και κυρίως μουλαριών», είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Ύδρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του λόγου του, οι παρουσιαστές της εκπομπής εξέφραζαν τις ενστάσεις τους, με τη Μαριάντα Πιερίδη να ξεσπά στον αέρα του OPEN.

«Πέρα από το νομικό κομμάτι, υπάρχει και το ηθικό. Εμείς θέλουμε τα ζώα να μην κάνουν καθόλου αυτή τη δουλειά, αν γίνεται. Αυτό λέμε. Γιατί γίνεται πάρα πολλά χρόνια… Αυτά τα διατάγματα δεν πρέπει να αλλάξουν κ. δήμαρχε; Δεν θα έπρεπε λίγο να ανανεωθούν τα πράγματα; Είστε ιστορικός κ. δήμαρχε, δεν θα έπρεπε να εξελιχθεί η κοινωνία;».

Διαβάστε ακόμα:

 Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Μετέτρεψαν την ταράτσα τους σε roof garden – Βίντεο

Κρατερός Κατσούλης: Ξεκίνησε τις διακοπές με τα παιδιά του

 Σπύρος Φωκάς: Το μήνυμα της συζύγου για την κατάσταση της υγείας του

Keywords
Τυχαία Θέματα