Johnny Depp: Συλλεκτική αυτοπροσωπογραφία του πωλείται αντί 1.950 λιρών – Ο συμβολικός αριθμός

10:38 21/7/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Johnny Depp υπογράφει μία αυτοπροσωπογραφία του, την οποία δημιούργησε θέλοντας να συμβολίσει “άλλη μια χρονιά τρέλας” που βίωνε. Μέσα από την Τέχνη του επέλεξε να εκφράσει άλλη μια φορά την ψυχή του μόνο που αυτήν τη φορά εκμεταλλεύτηκε τη δημιουργική διαδικασία για να αποτυπώσει τα συναισθήματά του για όλα αυτά που περνούσε. Κάθε έργο Τέχνης είναι κατασκευασμένο κατά παραγγελία, μοναδικά αριθμημένο και σφραγισμένο στο χέρι με το προσωπικό σήμα γνησιότητας του Johnny,

The Bunnyman.

Αυτή η αυτοπροσωπογραφία είναι διαθέσιμη μόνο για 13 ημέρες και η παραγγελία μπορεί να γίνει πριν κλείσει η έκδοση τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου. Ο αριθμός των εκδόσεων που θα παραχθούν θα είναι περιορισμένος ανάλογα με τη ζήτηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει τη συναισθηματική εξάντληση που ένιωθε ο Johnny όταν ολοκλήρωσε το έργο Τέχνης το 2021, καθώς ήταν έτοιμος να εισέλθει στον πέμπτο χρόνο μιας πολύ δύσκολης περιόδου της ζωής του. Πρόσθεσε τον σχολιασμό “πέντε” σε αναγνώριση αυτής της χρονικής στιγμής, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της γκαλερί.

Η αρχική αναφορά για το έργο Τέχνης είναι ένα στιγμιότυπο από μια φωτογράφηση για το “Sauvage” του Dior, σε σκηνοθεσία του Jean-Baptiste Mondino. Ο Johnny επέλεξε τη συγκεκριμένη εικόνα προς τιμήν του Dior και της πίστης που του έδειχναν πάντα. Για τον Johnny, η εικόνα συμβολίζει τη σημασία της αλήθειας και την ακλόνητη υποστήριξη εκείνων που παραμένουν κοντά σου σε δύσκολες στιγμές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Castle Fine Art (@castlegalleries)

“Αν το έργο έχει απήχηση έστω και σε ένα άτομο, αυτή η τέχνη έχει σκοπό” λέει ο Johnny Depp όπως αναφέρεται στην ανάρτηση στον ιστότοπο της Castle Galleries.

Όπως προστίθεται στο κείμενο, “καθώς παραδοσιακά θεωρούνται ως η μορφή με την οποία πολλοί καλλιτέχνες έμειναν στην ιστορία, οι αυτοπροσωπογραφίες προσφέρουν πληροφορίες όχι μόνο για τη ζωή, το περιβάλλον και τις καλλιτεχνικές ιδέες του καλλιτέχνη αλλά και για την ψυχική του κατάσταση. Κατά τη δημιουργία μιας αυτοπροσωπογραφίας, ο καλλιτέχνης αναπαριστά τα ψυχολογικά του χαρακτηριστικά, καθώς και τα συναισθήματά του, αναδεικνύοντας ένα συναίσθημα που επιτρέπει στον θεατή να δει τον χαρακτήρα του υποκειμένου.

Το συναίσθημα που εκφράζει η τέχνη αποκτά ένα νέο νόημα, λειτουργώντας ως καθρέφτης και ως παράθυρο για να σκεφτούμε τη δική μας ψυχική υγεία και την υγεία των γύρω μας. Με τη σειρά του, για κάθε εκτύπωση που πωλείται, 200 δολάρια θα πηγαίνουν απευθείας στην Mental Health America, ένα κορυφαίο μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα με βάση την κοινότητα, αφιερωμένο στην προώθηση της ψυχικής υγείας, της ευημερίας και της πρόληψης ασθενειών. Μια οργάνωση την οποία ο Johnny περιγράφει ως μια υπέροχη εγκατάσταση και έναν εξαιρετικά άξιο σκοπό- κάνουν πολύ καλή δουλειά εκεί.”

Διατίθεται αποκλειστικά από την Castle Fine Art.

Keywords
Τυχαία Θέματα