Sex: Tι είπατε; Δεν έχετε διάθεση; Τι μπορεί να συμβαίνει στη λίμπιντό σας

Όλοι μπορεί να έχουν στιγμές που έχουν διάθεση για sex και άλλες φορές που δεν έχουν και τόσο. Αλλά εάν έχετε μια επίμονη απώλεια ενδιαφέροντος για το sex και χαμηλή ή καθόλου λίμπιντο, μπορεί να έχετε κάποια διαταραχή επιθυμίας.

Η διαταραχή αυτή ονομάζεται Hypoactive Sexual Desire Disorder ή και HSDD και είναι μία πολύ κοινή διαταραχή τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Η διαταραχή αυτή μπορεί να σας επηρεάσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα ή κάτι που θα σας απασχολεί για όλη σας τη ζωή. Με τη βοήθεια του γιατρού σας μπορεί να βρείτε τις ισορροπίες για μία πιο ευχάριστη σεξουαλική ζωή.

Τι είναι η διαταραχή αυτή;

Η διαταραχή αυτή αφορά την έλλειψη επιθυμίας για τη σεξουαλική πράξη, αλλά και την αποχή από την σεξουαλική πράξη, ενώ ακόμα και την έλλειψη φαντασιώσεων. Όσον αφορά τους άντρες τα συμπτώματα της διαταραχής τους απασχολούν για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ακόμα, κάποιοι άνθρωποι έχουν διαταραχή σεξουαλικής αποστροφής ή αλλιώς SAD, όπου νιώθουν αποστροφή για οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφο τους, όπως αναφέρει και η κλινική του Κλίβελαντ.

Πώς θα καταλάβετε ότι πάσχετε από HSDD

Ο γιατρός σας θα καταλάβει ότι πάσχετε από την πάθηση αυτή, βάσει αυτών των συμπτωμάτων:

Αν η επιθυμία σας για σεξουαλική επαφή είναι λιγότερη από ότι παλιότεραΗ έλλειψη της επιθυμίας σας κάνει να νιώθετε άσχημαΗ έλλειψη της λίμπιντο σας, προκαλεί προβλήματα με τον σύντροφο σας.

Περισσότερα στο oloygeia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα