Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων: Αφιερωμένη στους πιστούς τετράποδους φίλους μας

21:06 26/8/2023 - Πηγή: InStyle

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλων η σημερινή και όπως κάθε χρόνο, η 26η Αυγούστου, είναι αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας. Φίλοι, προστάτες, διασώστες, οδηγοί τυφλών και πολλά παραπάνω, οι σκύλοι στέκονται δίπλα μας με ανιδιοτελή αγάπη και πίστη.

Οι ικανότητες τους πολλές, ωστόσο η αγάπη τους για τον άνθρωπο, έχει κατατάξει τα σκυλιά σε μοναδικούς συντρόφους εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι για να μας υπενθυμίζει την υιοθεσία σκύλων αντί της αγοράς τους από pet shop ή ακόμη και παράνομα.

Επίσης, πρέπει να προστατεύουμε τους μικρούς χνουδωτούς φίλους μας, οι οποίοι δυστυχώς ολοένα και βιώνουν την αγριότητα των ανθρώπων.

Ο σκύλος σας σε ρόλο… ντετέκτιβ: Πώς σας αποκαλύπτει την απιστία του συντρόφου σας;

Ο Collen Paige, ειδικός στον τρόπο ζωής των κατοικίδιων και υπέρμαχος της καλής μεταχείρισης των ζώων, ξεκίνησε την ημέρα αυτή το 2004. Είναι συγγραφέας, εκπαιδευτής σκύλων και οικολόγος. Η ημέρα που η 10χρονη Sheltie υιοθετήθηκε από το καταφύγιο του Paige για πρώτη φορά στις 26 Αυγούστου, επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου.

Ο Paige ανέπτυξε και προώθησε πολλές άλλες γιορτές, όπως η Παγκόσμια Ημέρα της Γάτας, η Παγκόσμια Ημέρα των Κουταβιών, η Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής πέραν της Παγκόσμιας Ημέρας Σκύλου.

Το αποτύπωμα της μύτης κάθε σκύλου είναι μοναδικό, ακριβώς όπως το δακτυλικό αποτύπωμα κάθε ανθρώπου.

Οι σκύλοι μπορούν να εκπαιδευτούν ώστε να ανιχνεύουν τον καρκίνο και άλλες ασθένειες στον άνθρωπο. Η μύτη τους μπορεί ακόμη και να ανιχνεύσει τα καρκινικά κύτταρα απλώς μυρίζοντας την αναπνοή κάποιου!

Ο ‘Rocky’ έχει τον δικό του σύντροφο…H oικογένεια Beckham με το τελευταίο απόκτημά τους πριν από κάποιους μήνες

Η όσφρηση του σκύλου είναι 100.000 φορές πιο ευαίσθητη από του ανθρώπου! Γι’ αυτό μπορούν να «μυρίσουν» τα συναισθήματά μας. Όταν ένας άνθρωπος φοβάται, εκλύονται χημικές ουσίες μέσω του ιδρώτα του, που γίνονται αντιληπτές από την εξαιρετικά ευαίσθητη όσφρηση του σκύλου.

Ο σκύλος μου και εγώ – Μια σχέση αληθινή που… αποβαίνει και ευεργετικήΗ Jennifer Aniston λατρεύει τους σκύλους της.

Ένας μέσος σκύλος έχει παρόμοιες διανοητικές ικανότητες με ένα παιδί ηλικίας 2 ετών και μπορεί να μάθει συνολικά 165 λέξεις (όπως και ένα παιδί 2 ετών), συμπεριλαμβανομένων σημάτων και χειρονομιών. Οι πιο έξυπνοι σκύλοι μπορούν να μάθουν μέχρι και 250 λέξεις.

Πώς να προφυλάξετε τα ζωάκια σας από τον καύσωνα

Keywords
Τυχαία Θέματα