Η μεγάλη έξοδος στον ΣΥΡΙΖΑ, το φάουλ της ΕΣΗΕΑ για Πολάκη, η περατζάδα στην Κατεχάκη, ο φόβος των Starbucks και η «φωτιά» της ΝΟΥΝΟΥ

Αποχωρήσεις

Μολονότι το βασικό ζήτημα συζήτησης γύρω από το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι το αν θα γίνει ή όχι μια διάσπαση του κόμματος, πιθανότατα τα πρώτα μεγάλα επεισόδια μετα τις αυτοδιοικητικές εκλογές (και λίγο αργότερα) θα είναι διαφορετικού χαρακτήρα… Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, το πρώτο άμεσο μεγάλο γεγονός στο επικείμενο σήριαλ των εσωκομματικών της Κουμουνδούρου, μάλλον, θα είναι κάποιες αποχωρήσεις.

Δεν αποκλείεται

καθόλου, δε, να πρόκειται για βαριά ονόματα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τα οποία θα ανεξαρτητοποιηθούν.

Δύσκολες ισορροπίες και στο στενό επιτελείο

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης των προσώπων που θα στελεχώσουν το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (Γραμματέας, Συντονιστής, Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι) έχει αποδοθεί στις δύσκολες ισορροπίες που πρέπει να τηρηθούν για το εσωτερικό του κόμματος.

Ωστόσο, κάποιες πηγές της στήλης επιμένουν ότι αυτές οι δύσκολες ισορροπίες δεν αφορούν το εξωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρεία έννοια, αλλά συγκεκριμένα το εσωτερικό του επιτελείου της νέας ηγεσίας. Κοντός ψαλμός..., σήμερα στις 16:30 ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να κάνει την τελική του εισήγηση σχετικά με το θέμα στην Κ.Ο. του κόμματος.

Ο γνωστός Πολάκης

«Γι αυτό οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους, γίνονται τόσο δηλητηριώδεις. Γιάννη Πρετεντέρη με αυτό το δημοσίευμα αποδεικνύεις άλλη μια φορά πως είσαι αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, δηλαδή: ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΣΚ@Τ@!!!» έγραψε στο facebook ο Παύλος Πολάκης, ο γνωστός Πολάκης. Η απάντηση ήρθε από την ΕΣΗΕΑ αλλά ήταν μία απάντηση, πρώτον γενικόλογη και, δεύτερον, φουλ κοινότοπη: «Οι δημοσιογράφοι ασκούν το επάγγελμά τους σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας και εάν δεν τους τηρούν μπορεί οποιοσδήποτε να το καταγγείλει με συγκεκριμένη αιτιολόγηση.

Οι προσβολές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα». Άκου τώρα, «οι προσβολές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα». Πάλι καλά που δεν είπαν από την ΕΣΗΕΑ να στρέψουμε και το άλλο μάγουλο. Όχι βέβαια πως θα άλλαζε τίποτε μία σκληρή ανακοίνωση αλλά θα ήταν προτιμότερη έστω και για το γαμώτο.

Τελειωμό δεν έχει η περατζάδα από πρων εισαγγελείς και πρώην βουλευτές στην Κατεχάκη

Τελειωμό δεν έχει η περατζάδα από πρώην εισαγγελείς και πρώην βουλευτές στην Κατεχάκη. Οι αστυνομικοί κόβουν ένσημο να καλούν τον αρχηγό και τον υπουργό στις πύλες του υπουργείου που ζητούν ακρόαση από την ηγεσία του υπουργείου για να μην τους φύγουν οι αστυνομικοί φρουροί που τόσα χρόνια απολάμβαναν υπηρεσίες φύλαξης. Να θυμίσουμε την δέσμευση του πρωθυπουργού για 2500 αστυνομικούς που θα πάρουν φύλλο πορείας για επιστροφή από την φύλαξη vip σε μάχημες θέσεις.

Πληροφορίες της στήλης μιλούν για σαφή εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να μην εισέρχονται εντός της Κατεχάκη χωρίς κάρτα εισόδου ως είθισται για τους vip, οι πρωην βουλευτές και οι πρώην εισαγγελείς.
Φαίνεται ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού και τα φύλλα πορείας που έχουν εκδοθεί προκάλεσαν αναστάτωση στους φρουρούμενους - ίσως και χωρίς κανέναν λόγο - υψηλούς στόχους.

Πηγή που μίλησε στην στήλη ανέφερε ότι τα φύλλα πορείας που λαμβάνουν οι αστυνομικοί πρωην …«bodyguard» λαμβάνουν σήμα για να λάβουν υπηρεσία σε κοντινά στην κατοικία τους αστυνομικά τμήματα αλλά και στην τροχαία.

Οι τσουχτερές ανατιμήσεις της ΝΟΥΝΟΥ


Σοβαρό πρόβλημα, λόγω υπογεννητικότητας, μαθαίνω ότι αντιμετωπίζουν οι εταιρείες. Όπως η ΝΟΥΝΟΥ. Η εταιρεία, επισήμως γνωστή ως Friesland Campina Hellas πιέζεται και αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματά της. Εμφάνισε ζημιές 3,7 εκατ. ευρώ από κέρδη 4,3 εκατ. ευρώ το 2021. Παρ’ όλα αυτά οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 24,38% στα 340,6 εκατ. ευρώ λόγω ανατιμήσεων αφού η κατανάλωση σημείωσε άνοδο μόλις 1%.

Πετάει - πετάει η …Αθήνα

Πρωταθλητής του ελληνικού τουρισμού είναι φέτος όχι η Μύκονος, όπως θα φαντάζεστε αλλά η Αθήνα. Οι διεθνείς αφίξεις κινούνται από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής κατά 9% υψηλότερα από ό,τι το 2019, οπότε σημειώθηκαν οι υψηλότερες μέχρι στιγμής ιστορικά επιδόσεις. Και ακόμη η χρονιά δεν έχει κλείσει. Η επιβατική κίνηση στο Ελ. Βελ. τον Σεπτέμβριο έπιασε τα 3 εκατομμύρια επισκέπτες, αυξημένη 16,3% σε σύγκριση με το 2022, και αυξημένη 11,8% σε σχέση με το 2019.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία οκταμήνου 2023 της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας η επιβατική κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 και του 2019 αυξήθηκε, ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια διακινούμενους επιβάτες.

Στα αζήτητα τα ελληνικά ψάρια

Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του αλλά ο κλάδος της Μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας στους …Τούρκους. Δυστυχώς η άλλοτε κραταιά ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια έχει μπλεχτεί στα δίχτυα της και δεν φαίνεται να ξεμπλέκεται. Αυτό μαρτυρούν τα νούμερα. Μπορεί το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2022 οι εξαγωγές τσιπούρας και λαβρακίου ιχθυοκαλλιέργειας, να σημείωσαν αύξηση 15%, η πορεία αυτή ανακόπηκε και το 2023.

Τι τρομάζει τα Starbucks

Έως το 2050, η αύξηση της θερμοκρασίας θα μειώσει τη λεγόμενη «ζώνη του καφέ» στη Λατινική Αμερική έως και 50%. Γι’ αυτό και η Starbucks, που αγοράζει το 3% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ από περίπου 400.000 αγρότες σε 30 χώρες, αναπτύσσει νέες ποικιλίες arabica που μπορούν να καλλιεργηθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Αυτό δεν το ξεκίνησε τώρα. Εδώ και 10 χρόνια η αμερικανική εταιρεία προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Ποιοι έχασαν 15 δισ. δολάρια

Τουλάχιστον έξι μεγιστάνες του delivery, μεταξύ αυτών οι ιδρυτές της τουρκικής Getir, της ολλανδικής Just Eat Takeaway και των Instacart και DoorDash Inc. της Σίλικον Βάλεϊ, έχουν χάσει περισσότερα από 15 δισ. δολάρια. Ο Ναζίμ Σαλούρ της Getir, ο οποίος δημιούργησε περιουσία 5 δισ. δολαρίων στη διάρκεια της πανδημίας, είναι ο τελευταίος που έχασε την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου. Τον Ιούλιο ο Σαλούρ ενημέρωσε το προσωπικό του ότι η τουρκική αγορά είναι η μόνη κερδοφόρος μονάδα της εταιρείας του, ενώ τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 2.500 υπαλλήλους. Και ο Σαλούρ δεν είναι ο μόνος.

"Αφήστε στην άκρη τις όποιες διαφωνίες"

Δεν περνά φυσικά απαρατήρητο το γεγονός ότι δύο φορές μέσα στην χθεσινή ημέρα, στην εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδη και κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες μπορεί να έχουν και να στηρίξουν τους γαλάζιους υποψηφίους.

Αν σκεφτεί κανείς ότι αντίστοιχη παραίνεση είχε απευθύνει και προ ημερών από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ, ζητώντας και τότε από όλους "να βάλουν πλάτη" σε αυτή την μάχη, αφήνοντας στην άκρη "τις όποιες μικρές προσωπικές διαφωνίες ή πίκρες μπορεί να υπάρχουν", αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για βασικό ζήτημα που απασχολεί την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στην προσπάθειά του να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή συστράτευση στελεχών στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να επιτύχει τον στόχο για "13 στις 13" περιφέρειες.

Μην ξεχνάμε ότι σε τέσσερις τουλάχιστον από αυτές υπάρχουν και ανεξάρτητες υποψηφιότητες προερχόμενες από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Στα Τίρανα ο Κ. Μητσοτάκης

Στην σκιά της κρίσης που προκαλεί στις ελληνοαλβανικές σχέσεις η υπόθεση Μπελέρη, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επικείμενη μετάβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, στα Τίρανα.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να βρεθεί στην αλβανική πρωτεύουσα στις 16 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας του Βερολίνου η οποία αφορά στο ζήτημα της προοπτικής διεύρυνσης της ΕΕ στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ερωτηματικό αποτελεί εάν θα υπάρξει κάποια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα στον οποίο έχουν σταλεί ως γνωστόν σαφή μηνύματα από την Αθήνα σε ότι αφορά την ανάγκη σεβασμού του κράτους δικαίου.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει και από την ΔΕθ ότι δεν θα σταματά να εγείρει το ζήτημα αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απευθείας στον πρωθυπουργό Ράμα την επόμενη φορά που θα τον συναντήσει.

#ΣΥΡΙΖΑ #ΕΣΗΕΑ #ΠΑΥΛΟΣ_ΠΟΛΑΚΗΣ #ΚΑΤΕΧΑΚΗ
Keywords
συριζα, ΕΣΗΕΑ, νουνου, εξοδος, νουνου, φαουλ, φοβος, στην κ, εκλογες, facebook, vip, εταιρεία, hellas, μυκονος, αθηνα, αιγαιο, delivery, θεσσαλονικη, ΔΕΘ, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , www.facebook.com, απολυσεις στο δημοσιο, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, αποτελεσματα, βουλευτες, χωρες, το θεμα, βημα, ηγεσια, θεμα, ονοματα, πλαισιο, το βημα, ψαρια, αγορα, αζητητα, αυξηση, αμερικη, αφιξεις, γεγονος, γινει, γινονται, διαστημα, δυστυχως, διχτυα, ευρω, ειπαν, εννοια, εξι, εταιρεία, ευρωπη, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, κινηση, λογο, μηνυματα, μητσοτακης, πυλες, πωλησεις, ραφαηλιδης, συγκεκριμενα, σηριαλ, τιρανα, τροχαια, φυσικα, φυλλο, φυλλα, φορα, ακου, ανηκει, delivery, ευθεια, εξαγωγες, ελληνικα, επεισοδια, hellas, ιδιαιτερο, κωνσταντινου, μια φορα, παυλος, πηγες, πληροφοριες, σημα, στην κ, θεσεις, vip, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, ΕΣΗΕΑ, Πολάκη, Κατεχάκη, Starbucks, ΝΟΥΝΟΥ,syriza, esiea, polaki, katechaki, Starbucks, nounou