Το ΠΑΣΟΚ θέτει ατζέντα επόμενης μέρας για τις πυρκαγιές

Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διευρύνει την παρέμβαση του, ξεπερνώντας τη στενού χαρακτήρα κριτική στην κυβέρνηση για την προφανή αποτυχία της στον τομέα των δασικών πυρκαγιών.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας ανεβάζει στην πρώτη γραμμή της αντιπολιτευτικής του ατζέντας το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με την ηγεσία του κόμματος να επιχειρεί να διευρύνει την παρέμβαση του, ξεπερνώντας τη στενού χαρακτήρα κριτική

στην κυβέρνηση για την προφανή της αποτυχία στον εν λόγω τομέα.

Αντιθέτως, η Χαριλάου Τρικούπη θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις για το τί γίνεται από εδώ και πέρα στη χώρα μας, δεδομένης της επιδείνωσης των συνθηκών που φέρνει η κλιματική κρίση, όπως εξηγούν πηγές του κόμματος.

Σύσκεψη Ανδρουλάκη με εκπροσώπους θεσμών

Σε αυτή την Κατεύθυνση, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει αύριο μεγάλη σύσκεψη με εκπροσώπους και στελέχη από τα δασαρχεία, την πολιτική προστασία, την πυροσβεστική και άλλους αρμόδιους θεσμούς που αποτελούν μέρος του μηχανισμού δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης στην Ελλάδα. Στόχος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να πάρουν από τους ειδικούς την περιγραφή της κατάστασης και με βάση αυτή την εικόνα να «κουμπώσουν» τις δικές τους προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Πολιτικός σκοπός του κυρίου Ανδρουλάκη είναι να μην προσέλθει απλώς την Πέμπτη στη βουλή για να επισημάνει τις ελλείψεις που αποκαλύπτονται, με ευθύνη και αυτής της κυβέρνηση, στον κρατικό μηχανισμό, αλλά το ΠΑΣΟΚ να συμβάλει ουσιαστικά στη συγκρότηση της συζήτησης για τη βελτίωση της κατάστασης στο μέλλον

Νέα πίεση και για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη

Επίσης, ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να χρησιμοποιήσει το βήμα που θα δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς την Πέμπτη προκειμένου να θέσει ξανά και επιτακτικά την ανάγκη του αποκλεισμού Κασιδιάρη από τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, κάτι που ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αρνείται η ΝΔ. Έτσι λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ασκήσει έντονη πίεση στην κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα ώστε να αποδεχθεί το αίτημα σχετικής συζήτησης ή να πάρει την πολιτική ευθύνη απόρριψης του θέματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει η εκτίμηση ότι ο Κώστας Μπακογιάννης επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την παρουσία Κασιδιάρη στις εκλογές ως προπέτασμα καπνού για να μην συζητηθούν στον εναπομείναντα προεκλογικό χρόνο τα ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Αθηναίων.

#ΠΑΣΟΚ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΔΑΣΙΚΕΣ_ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ #ΦΩΤΙΕΣ #ΚΡΙΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα