Δεύτερο “πράσινο” ομόλογο για τη Scania, στόχος οι επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση

Για να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση, η Scania εξέδωσε ένα ακόμη “πράσινο” ομόλογο, συνολικού ύψους 3 δισ. σουηδικών κορώνων.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για πρόσθετες επενδύσεις στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία, ενώ σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία «το έντονο ενδιαφέρον για το ομόλογο δείχνει ότι η κεφαλαιαγορά υποστηρίζει ενεργά τον σκοπό της Scania να οδηγήσει τη στροφή προς ένα βιώσιμο

σύστημα μεταφορών».

Το 2020, η Scania έγινε ο πρώτος κατασκευαστής επαγγελματικών βαρέων οχημάτων που έλαβε έγκριση για το πλαίσιο έκδοσης “πράσινων” ομολόγων, με τα έσοδα από το πρώτο της ομόλογο να επενδύονται στο εργοστάσιο μπαταριών της εταιρείας και στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία.

Στον διαγωνισμό για το δεύτερο “πράσινο” ομόλογο της Scania εκδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 20 σκανδιναβικές τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και διαχειριστές συνταξιοδοτικών ταμείων.

Τα έσοδα διοχετεύονται σε έργα που θα έχουν βαθύ αντίκτυπο στη μείωση των εκπομπών CO2 και θα χρηματοδοτήσουν τη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων της Scania.

«Η ανάπτυξη που βλέπουμε, όπου η οικονομική κοινότητα συμμετέχει στην οδήγηση της στροφής προς τις βιώσιμες μεταφορές, είναι καθησυχαστική. Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον για πράσινες επενδύσεις που απαιτούνται για τη σταδιακή κατάργηση της εξάρτησης από τα ορυκτά στον κόσμο θα συνεχίσει να αυξάνεται», είπε ο οικονομικός διευθυντής της Scania, Jonas Rickberg.

«Η ανάγκη για επενδύσεις για τη διασφάλιση της μετάβασης στις μεταφορές χωρίς ορυκτά είναι τεράστια. Θα χρησιμοποιήσουμε το “πράσινο” ομόλογο για συνεχείς επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία αναμένεται να αποτελούν το 50% των πωλήσεών μας το 2030», εξήγησε ο Rickberg.

Το άρθρο Δεύτερο “πράσινο” ομόλογο για τη Scania, στόχος οι επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα