Ενίσχυση της Ελλάδας στα logistics μέσω (και) της Ινδίας, εκτιμά ο Κ. Μητσοτάκης

Συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Economic Club Canada στο Τορόντο, υπογραμμίζοντας τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕΜΠΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε,

μεταξύ άλλων, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε πολλά στην Ευρώπη, καθώς κάποιες αγορές είχαν μεγάλο βαθμό εξάρτησης από τα ρωσικά καύσιμα που ήταν φτηνά.

«Αυτό άλλαξε άρδην. Τώρα η χώρα μας παίζει σημαντικό ρόλο στα υγροποιημένα καύσιμα, γιατί αποτελεί κόμβο και έχει πλέον έναν σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο στη διασφάλιση της μεταφοράς των καυσίμων», σημείωσε.

Ειδική μνεία έκανε στον διάδρομο μέσω Ινδίας που είναι σημαντικός, καθώς πιστεύει ο ίδιος στη δυναμική της χώρας αυτής και στην ενίσχυσή της ολοένα και περισσότερο. Εξήγησε ότι, έως το 2030, θα είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και πρέπει να βρούμε έναν εναλλακτικό διάδρομο προς την Ευρώπη.

«Να γίνουμε ένα κέντρο διαμετακόμισης», όπως ανέφερε. Τόνισε μάλιστα πως επενδύουμε σε αυτό και θεωρεί πως η χώρα μας μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο κέντρο logistics, κάτι που αποτελεί βέβαια μακρόπνοο σχέδιο, αλλά με δεδομένο ότι πιστεύει στη συνεργασία της Ινδίας με την Ευρώπη, ο ρόλος της Ελλάδας θα είναι κομβικός.

Το άρθρο Ενίσχυση της Ελλάδας στα logistics μέσω (και) της Ινδίας, εκτιμά ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
enischysi-tis-elladas-sta-logistics-meso-kai-tis-indias-ektima-o-k-mitsotakis.htm
Τυχαία Θέματα