Συντονιστής του έργου “HybridR” η Gizelis Robotics

Η Gizelis Robotics συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα τεχνολογίας HybridR, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το έργο HybridR στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ευέλικτου υβριδικού ρομποτικού συστήματος, το οποίο θα ενσωματώνει τεχνολογίες εναπόθεσης υλικού (Additive Manufacturing ΑΜ), αφαίρεσης υλικού και οπτικής μετρολογίας.

Σημειώνεται ότι, οι κατεργασίες εναπόθεσης υλικού (Additive Manufacturing/ΑΜ) είναι από τις πιο σημαντικές και ραγδαία αναπτυσσόμενες μη συμβατικές εφαρμογές, λόγω των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων που προσφέρουν όσον αφορά την ευελιξία, την δυνατότητα

παραγωγής πολύπλοκων γεωμετρικά κομματιών, και τον υψηλό βαθμό αξιοποίησης των υλικών.

Επειδή, όμως στην πλειονότητα των περιπτώσεων το ΑΜ δεν μπορεί παράξει τελικά, λειτουργικά προϊόντα, με χαρακτηριστικά που απαιτούν πολύ υψηλή ακρίβεια ή επιφάνειες με χαμηλή τραχύτητα, για αυτό απαιτούνται περαιτέρω κατεργασίες αφαίρεσης υλικού (φρεζάρισμα, λείανση κ.λπ.).

Η Gizelis Robotics με τεχνογνωσία στα ρομποτικά συστήματα και τους αυτοματισμούς, με μεγάλη εμπειρία σε τεχνολογίες κατεργασίας με Ρομπότ και διαθέτοντας σύγχρονες μηχανολογικές/ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις με δυνατότητα πραγματοποίησης δοκιμών στο σύγχρονο εργοστάσιό της στο Σχηματάρι, έχει αναλάβει Συντονιστής του έργου HybridR.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, επίσης, το εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Πανεπιστημίου Πατρών (LMS), και η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας παροχής λογισμικού IRIDA Labs A.E. για Ενσωματωμένα Συστήματα Υπολογιστικής Όρασης (Embedded Computer Vision).

Ο Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelis Robotics δήλωσε σχετικά: «Με τη συμμετοχή μας στο καινοτόμο πρόγραμμα HybridR επιβεβαιώνεται ότι η τεχνολογική καινοτομία βρίσκεται βαθιά στο DNA της Gizelis Robotics. Η εταιρεία μας, ως η πιο σύγχρονη εταιρεία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα, αναπτύσσει διαρκώς πρωτοποριακή τεχνολογία αιχμής, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του Industry 4.0».

Σημειώνεται ότι, το πρόγραμμα HybridR χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» (Β’ Κύκλος).

Το άρθρο Συντονιστής του έργου “HybridR” η Gizelis Robotics εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
syntonistis-tou-ergou-hybridr-i-gizelis-robotics.htm
Τυχαία Θέματα