ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 26/07/2023

● Στις 7 Ιουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και υποσχέθηκε «κοσμογονία» στη δασοπυρόσβεση.

● Μεταξύ άλλων, είπε: «Δημιουργήσαμε το νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως μία απάντηση σε ένα αίτημα των καιρών. Και χαίρομαι διότι το υπουργείο αυτό πια πατάει καλά στα πόδια του. […] Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές. […] Μέχρι τότε,

βέβαια, έχουμε προχωρήσει και έχουμε υλοποιήσει έναν πολύ μεθοδικό σχεδιασμό για την αντιπυρική περίοδο την οποία ήδη διανύουμε, με περισσότερα εναέρια μέσα, με περισσότερες δράσεις πρόληψης».

● Η «κοσμογονία» που υποσχέθηκε είναι η απώλεια των δύο ηρωικών πιλότων που επιχειρούσαν με το Καναντέρ στην Κάρυστο, η Ρόδος που αποτεφρώθηκε, τα περισσότερα από 300.000 στρέμματα ανεκτίμητου δασικού πλούτου που χάθηκαν οριστικά.

● Είναι όντως «κοσμογονία», αλλά πρόκειται για τη γέννηση ενός κόσμου κάθε άλλο παρά όμορφου και φιλικού για τους κατοίκους του.

● Ο κόσμος που γεννούν ο Μητσοτάκης και η πολιτική του είναι μια γκριζόμαυρη κόλαση. Ενας ξερότοπος, με εξαθλιωμένο πληθυσμό, που περιμένει πού και πού κάνα κουπόνι για το σούπερ μάρκετ, ένα χαρτζιλίκι, μπας και βγάλει τον μήνα.

π

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 26072023,iremologio tetartis 26072023