Νέο «μπλόκο» από τη Βουλή στο τείχος του Τραμπ

Νέο «μπλόκο» από τη Βουλή στο τείχος του Τραμπ25.04.2019Ειδήσεις

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσαν οι δικηγόροι της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης να διαθέσει 6 δισ. δολάρια από τα κονδύλια στρατιωτικών κατασκευών...

...αλλά και από λογαριασμούς που προέρχονται από κατασχέσεις παράνομα διακινημένων ναρκωτικών για την κατασκευή φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό.

Συγκεκριμένα, η Βουλή

των Αντιπροσώπων ζήτησε από τον ομοσπονδιακό δικαστή Τρέβορ ΜακΦάντεν να προχωρήσει στην έκδοση απόφασης για την προληπτική εφαρμογή ασφαλιστικών μέτρων κατά του σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (φωτό). «Οι κατηγορούμενοι κινούνται άμεσα για την κατασκευή του συνοριακού τείχους κι έχουν προχωρήσει στην ανάθεση συμβολαίων μέσω δαπανών, τις οποίες το Κογκρέσο δεν έχει διαθέσει για τον σκοπό αυτό» έγραψαν χαρακτηριστικά ο γενικός νομικός σύμβουλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νταγκ Λέτερ και άλλοι δικηγόροι στα έγγραφα που κατέθεσαν. «Στην περίπτωση που αυτές οι αντισυνταγματικές δαπάνες γίνουν, δεν μπορούν να ανακληθούν, ενώ το σοβαρό θεσμικό πλήγμα που θα έχει υποστεί η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα μπορεί να αποκατασταθεί» πρόσθεσαν.

Στην αίτηση των 56 σελίδων που κατέθεσε η Βουλή, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται για την προσπάθεια δημιουργίας συνταγματικού τετελεσμένου, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος αγνοεί την εξουσία που έχει το Κογκρέσο στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τις ομοσπονδιακές δαπάνες. Την ίδια ώρα, πάντως, ο Τραμπ δείχνει αμετακίνητος στις θέσεις του, ενώ έπειτα από επεισόδιο με Μεξικανούς στρατιωτικούς έστειλε ένοπλους στρατιώτες στη μεθοριακή ζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα