Bloomberg-ΤΧΣ: Σε πώληση το 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας

Στις αρχές Οκτωβρίου, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε την πρώτη του αποεπένδυση, όταν η Eurobank εξαγόρασε όλες τις μετοχές που κατείχε το Ταμείο. Το ΤΧΣ κατέχει επίσης το 27% της Τράπεζας Πειραιώς και το 9% της Alpha Bank.

Να εκποιήσει το 20% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα

ετοιμάζεται η κυβέρνηση της χώρας στο πλαίσιο του σχεδίου ρευστοποίησης των ποσοστών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στις τράπεζες. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του θέματος, οι οποίες όμως ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κίνηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους μακροπρόθεσμους επενδυτές. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως αναφέρεται, κατέχει περίπου το 40% της Εθνικής Τράπεζας, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας βρίσκεται σχεδόν στα 5 δισ. ευρώ.

Εντέλει όμως η Αθήνα αποφάσισε να μην ρευστοποιήσει το σύνολο του ποσοστού που κατέχει. Βάσει του κυβερνητικού σχεδίου, το ελληνικό Δημόσιο θα πουλήσει το 15% μέσω δημιουργίας βιβλίου προσφορών και παράλληλα θα προσφέρει το υπόλοιπο 5% σε ιδιώτες επενδυτές, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Πάντως, το Bloomberg αναφέρει ότι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας και του ταμείου αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει με το σχέδιο αποεπένδυσης, προκειμένου να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι ο τραπεζικός κλάδος της χώρας επιστρέφει στην κανονικότητα.

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)συστημικές τράπεζεςαποεπένδυσηεκποίησηΕθνική Τράπεζα
Keywords
Αναζητήσεις
bloomberg-tchs-se-polisi-to-20-ton-metochon-tis-ethnikis-trapezas.htm
Τυχαία Θέματα
Bloomberg-ΤΧΣ, Εθνικής Τράπεζας,Bloomberg-tchs, ethnikis trapezas