Coinbase: Καταλυτικοί παράγοντες για το Bitcoin μετά το halving

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο επερχόμενο halving του Bitcoin που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Απριλίου και θα μειώσει κατά το ήμισυ τις ανταμοιβές που χορηγούνται στους miners για την επικύρωση συναλλαγών.

Πρόκειται για το τέταρτο τέτοιο γεγονός στην ιστορία του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος, το οποίο έχει καταγράψει σημαντική άνοδο άνω του 150% από τα μέσα Οκτωβρίου πέρυσι. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Coinbase, αυτή η ισχυρή απόδοση θα συνεχιστεί μέχρι και μετά το επερχόμενο halving.

Περιορισμένο… παρελθόν

Παρόλο

που υπάρχει πιθανότητα το halving να επηρεάσει θετικά την απόδοση του Bitcoin, η Coinbase επεσήμανε ότι τα ιστορικά στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή τη σύνδεση είναι περιορισμένα, κάνοντάς μας να αρκεστούμε περισσότερο σε εικασίες. Επιπλέον, η τιμή του Bitcoin επηρεάζεται από παράγοντες πέρα από συγκεκριμένα γεγονότα σχετιζόμενα με τα κρυπτονομίσματα, όπως το halving.

Είναι προφανές, επισημαίνει το CryptoPotato, ότι ένα σημαντικό μέρος της πρόσφατης αύξησης της τιμής του Bitcoin προήλθε περισσότερο από την αισιοδοξία σχετικά με τα spot ETF Bitcoin παρά από τον ενθουσιασμό για το halving. Προσβλέποντας στο μέλλον, η Coinbase είπε ότι υπάρχουν αρκετοί μακροοικονομικοί παράγοντες που είναι έτοιμοι να επηρεάσουν σημαντικά τις τιμές του Bitcoin.

Η Coinbase αναμένει ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων από τον Μάιο και τη μείωση του προγράμματος ποσοτικής σύσφιξης της αμέσως μετά.

Η έρευνα επέστησε επίσης την προσοχή στην πιθανότητα αυξημένης πίεσης πωλήσεων από miners, οι οποίοι ενδέχεται να πουλήσουν μεγαλύτερο μέρος των ανταμοιβών τους, καθώς και από εταιρείες που βγαίνουν από χρεοκοπία, όπως οι Celsius Network και Genesis Global.

Τα στατιστικά δεδομένα

Κατά την αξιολόγηση των αναλυτικών στοιχείων στην αλυσίδα, η Coinbase παρατήρησε ότι ο τρέχων κύκλος αντικατοπτρίζει στενά την περίοδο από το 2018 έως το 2022, κατά την οποία το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης σημείωσε αύξηση 500% από το χαμηλότερο σημείο του.

Η Coinbase κάνει ακόμα μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση σχετικά με τη συνολική προσφορά Bitcoin που κατέχουν μακροπρόθεσμοι επενδυτές, άτομα, δηλαδή, που διατηρούν τα κρυπτονομίσματά τους για τουλάχιστον 155 ημέρες. Παραδοσιακά, αυτό το χρονοδιάγραμμα δείχνει μια αξιοσημείωτη μείωση της πιθανότητας πώλησης αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

Υποθέτοντας ότι όλοι οι άλλοι παράγοντες παραμένουν σταθεροί, η Coinbase εκτιμά ότι οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι αναμένεται να είναι λιγότερο διατεθειμένοι από τους βραχυπρόθεσμους κατόχους να δουν το halving ως μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την ισχύ της αγοράς πουλώντας.

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #Crypto
Keywords
Αναζητήσεις
coinbase-katalytikoi-paragontes-gia-to-bitcoin-meta-to-halving.htm
Τυχαία Θέματα