Meta: Έρχεται AI «βοηθός» σε WhatsApp, Instagram, Facebook και Messenger

Η Meta ανακοίνωσε ότι ο δωρεάν βοηθός-τεχνητή νοημοσύνη, Meta AI, έρχεται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης WhatsApp, Instagram, Facebook και Messenger.

Ο βοηθός μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις, να δημιουργεί κινούμενα σχέδια και εικόνες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Meta,

Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σε ένα βίντεο. Το Meta AI βασίστηκε στο τελευταίο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της εταιρείας που ονομάζεται Meta Llama 3, το οποίο ανακοινώθηκε, επίσης, την Πέμπτη (18/4).

Το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης είναι ο ανταγωνιστής της Meta προς το ChatGPT της OpenAI και το Google Gemini, όμως, σε μια μοναδική ανατροπή, η Meta έχει, επίσης, συνεργαστεί με την Google και τη Microsoft για να παρέχει αποτελέσματα από τις μηχανές αναζήτησης και των δύο εταιρειών.

«Πιστεύουμε ότι το Meta AI είναι, πλέον, ο πιο έξυπνος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ.

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο 1,54% την Πέμπτη.

Το Meta AI θα είναι ενσωματωμένο στο πλαίσιο αναζήτησης των εφαρμογών WhatsApp, Instagram, Facebook και Messenger, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να κάνουν ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν μέσω του νέου εργαλείου. Για παράδειγμα, όπως είπε η εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από το Meta AI συστάσεις για εστιατόρια, βοήθεια για τον προγραμματισμό διακοπών ή έμπνευση για τη διακόσμηση ενός νέου διαμερίσματος.

Το Meta AI είναι, επίσης, διαθέσιμο στον ιστότοπο «meta.ai», όπου οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για εργασίες όπως η επίλυση ενός μαθηματικού προβλήματος ή η σύνταξη ενός επαγγελματικού email, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν τις συνομιλίες τους για μελλοντική χρήση.

Σύμφωνα με τη Meta, η λειτουργία δημιουργίας εικόνων του βοηθού θα είναι διαθέσιμη σε beta έκδοση στο WhatsApp και στον ιστότοπο MetaAI. Οι χρήστες θα βλέπουν μια εικόνα να εμφανίζεται, καθώς αρχίζουν να πληκτρολογούν, και η MetaAI θα προσφέρει προτάσεις που θα βοηθούν στην αλλαγή ή τη βελτίωση της εικόνας. Οι εικόνες μπορούν επίσης να γίνουν κινούμενα σχέδια, δημιουργώντας ένα GIF, το οποίο οι χρήστες μπορούν να μοιραστούν με άλλους.

Η Meta παρουσίασε για πρώτη φορά την beta έκδοση του MetaAI στην εκδήλωση Connect τον Σεπτέμβριο. Ο βοηθός κυκλοφορεί στα αγγλικά σε περισσότερες από δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, ξεκινώντας από την Πέμπτη.

#Meta #Whatsapp #Instagram #FACEBOOK #messenger #ΒΟΗΘΟΣ_AI #τεχνητή_νοημοσύνη #METAAI
Keywords
Αναζητήσεις
meta-erchetai-ai-voithos-se-whatsapp-instagram-facebook-kai-messenger.htm
Τυχαία Θέματα