Tesla: Τέλος στο τμήμα ταχυφορτιστών- Απολύσεις υψηλόβαθμων στελεχών και υπαλλήλων

10:20 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Ίλον Μασκ έκλεισε το τμήμα με τους ταχυφορτιστές (superchargers) της Tesla, απέλυσε δύο ανώτερα στελέχη και εκατοντάδες ακόμη υπαλλήλους, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζει την αναδιάρθρωσή της, εν μέσω απότομης ύφεσης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Μασκ, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε στην εταιρεία ότι η επικεφαλής του τμήματος superchargers, Ρεμπέκα Τινούτσι, και ο Ντάνιελ Χο, επικεφαλής νέων προϊόντων, θα φύγουν, μαζί

με ολόκληρες τις ομάδες τους, δηλαδή περίπου 500 άτομα.

Το δίκτυο φόρτισης της Tesla είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και ήταν ένας από τους λόγους που η εταιρεία είχε το προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών της για τόσο καιρό, σημειώνουν οι Financial Τimes. Αν και η παροχή των εν λόγω υπηρεσιών θα συνεχιστεί, η κίνηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με το μέλλον.

«Ελπίζουμε ότι αυτές οι ενέργειες καθιστούν σαφές ότι πρέπει να είμαστε σκληροί όσον αφορά τον αριθμό εργαζομένων και τη μείωση του κόστους», γράφει το σημείωμα του Μασκ. «Ενώ κάποια στελέχη το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, οι περισσότεροι δεν το κάνουν ακόμη», τονίζει. Οποιοσδήποτε μάνατζερ «διατηρεί περισσότερα από τρία άτομα που προφανώς δεν περνούν το εξαιρετικό, απαραίτητο και αξιόπιστο τεστ» θα πρέπει να παραιτηθεί, πρόσθεσε.

Οι τελευταίες απολύσεις στην Tesla έρχονται αφού ο Μασκ ανακοίνωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα περικόψει «περισσότερο από το 10%» του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Σύμφωνα με το σημείωμα του Μασκ, οι υπό κατασκευή εγκαταστάσεις superchargers θα ολοκληρωθούν, ενώ θα κατασκευαστούν superchargers και σ «ορισμένες» νέες τοποθεσίες.

#Tesla #ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ #ταχυφορτιστές #απολύσεις #ΚΛΕΙΣΙΜΟ_ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Keywords
Αναζητήσεις
tesla-telos-sto-tmima-tachyfortiston--apolyseis-ypsilovathmon-stelechon-kai-ypallilon.htm
Τυχαία Θέματα
Tesla, Τέλος, - Απολύσεις,Tesla, telos, - apolyseis