OceanPal: Πώληση του capesize Baltimore μετά τη λήξη της ναύλωσης

08:21 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

Η ελληνική πλοιοκτήτρια bulkers OceanPal συνήψε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Richland Bulk για ένα capesize, το οποίο συμφώνησε να πουλήσει μετά τη λήξη της ναύλωσης.

Η Richland Bulk έχει ναυλώσει το capesize bulker Baltimore, κατασκευής 2005, χωρητικότητας 177.243 dwt. Η μεικτή τιμή ναύλωσης ανέρχεται σε 22.000 δολάρια ανά ημέρα μείον 5% προμήθεια που καταβάλλεται σε τρίτους, για χρονικό διάστημα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2024 τουλάχιστον, με ανώτατο όριο τις 15 Νοεμβρίου 2024.

Η απασχόληση του πλοίου

αναμένεται να αποφέρει ακαθάριστα έσοδα ύψους περίπου 2,64 εκατ. δολαρίων για την προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης. Η ναύλωση αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου.

Το Baltimore, αυτήν τη στιγμή, είναι ναυλωμένο στην Richland Bulk με μεικτό ναύλο 13.500 δολάρια ανά ημέρα, μείον 5% προμήθεια που καταβάλλεται σε τρίτους.

Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία της Diana Shipping ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση του πλοίου μετά τη λήξη της ναύλωσης, έναντι 18,25 εκατ. δολαρίων προ προμηθειών, με παράδοση στον αγοραστή, ο οποίος παραμένει άγνωστος, το αργότερο έως τις 20 Νοεμβρίου 2024.

Με την ολοκλήρωση της προαναφερθείσας πώλησης, ο στόλος της OceanPal θα αποτελείται από τέσσερα bulkers, εκ των οποίων ένα capesize και τρία panamaxes.

#OCEANPAL #πώληση_πλοίου #Capesize #BALTIMORE
Keywords
Αναζητήσεις
oceanpal-polisi-tou-capesize-baltimore-meta-ti-lixi-tis-navlosis.htm
Τυχαία Θέματα