Αμερικανικές εφημερίδες μηνύουν την OpenAI για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

08:21 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

Μια ομάδα εφημερίδων, μεταξύ των οποίων οι New York Daily News και Chicago Tribune, μήνυσε τη Microsoft και την OpenAI, κατηγορώντας τες για κατάχρηση της εργασίας των δημοσιογράφων για την εκπαίδευση συστημάτων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Οι οκτώ εφημερίδες, οι οποίες ανήκουν στο MediaNews Group

του hedge fund Alden Global Capital, δήλωσαν ότι οι Microsoft και OpenAI αντέγραψαν παράνομα εκατομμύρια άρθρα τους για να εκπαιδεύσουν προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Copilot της Microsoft και του ChatGPT της OpenAI.

Η μήνυση ακολουθεί παρόμοιες εν εξελίξει αγωγές κατά της Microsoft και της OpenAI, η οποία έχει λάβει δισεκατομμύρια σε οικονομική υποστήριξη από τη Microsoft, που ασκήθηκαν από τους New York Times και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία The Intercept, Raw Story και AlterNet.

Εκπρόσωπος της OpenAI δήλωσε την Τρίτη (30/4) ότι η εταιρεία λαμβάνει «μεγάλη μέριμνα στα προϊόντα και στη διαδικασία σχεδιασμού, για την υποστήριξη των ειδησεογραφικών οργανισμών». Η Microsoft δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Οι υποθέσεις αυτές προστίθενται σε πολλές άλλες αγωγές που έχουν ασκηθεί από κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων κατά εταιρειών τεχνολογίας, σχετικά με τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση συστημάτων γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ένας δικηγόρος της MediaNews, ο Steven Lieberman, δήλωσε στο Reuters ότι η OpenAI οφείλει την τεράστια επιτυχία της στα έργα άλλων. Οι κατηγορούμενοι γνωρίζουν ότι πρέπει να πληρώσουν για υπολογιστές, τσιπ και μισθούς υπαλλήλων, αλλά «νομίζουν ότι με κάποιο τρόπο μπορούν να ξεφύγουν για τη χρήση περιεχομένου» χωρίς άδεια ή πληρωμή, είπε.

Η αγωγή αναφέρει ότι τα συστήματα της Microsoft και της OpenAI αναπαράγουν «κατά λέξη» το περιεχόμενο των εφημερίδων, το οποίο προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, όταν τους ζητείται. Είπε, επίσης, ότι το ChatGPT «δημιουργεί απομιμήσεις» άρθρων που αποδίδονται στις εφημερίδες και βλάπτουν τη φήμη τους, όπως ένα ψεύτικο άρθρου της Denver Post που διαφημίζει το κάπνισμα ως θεραπεία για το άσθμα και μια ψεύτικη σύσταση της Chicago Tribune για μια ξαπλώστρα για βρέφη που ανακλήθηκε, αφού συνδέθηκε με θανάτους παιδιών.

Στους ενάγοντες περιλαμβάνονται, επίσης, οι εφημερίδες Orlando Sentinel, South Florida Sun-Sentinel, San Jose Mercury News, Orange County Register και Twin Cities Pioneer Press. Ζητούν από το δικαστήριο χρηματική αποζημίωση και εντολή για τον αποκλεισμό κάθε περαιτέρω παραβίασης των πνευματικών τους δικαιωμάτων.

#ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ_ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ #OPENAI #μήνυση #αγωγή #ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ_ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ_ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Keywords
Αναζητήσεις
amerikanikes-efimerides-minyoun-tin-openai-gia-paraviasi-pnevmatikon-dikaiomaton.htm
Τυχαία Θέματα