Viva Wallet: Εξηγήσεις για την αύξηση κεφαλαίου ζητά η ΤτE

Αιφνιδιάστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος από την αύξηση κεφαλαίου που βάζει στην ατζέντα της συνέλευσης η Viva Wallet, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η διοίκηση της εταιρείας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν υπόνοιες περί προθέσεων της διοίκησης Καρώνη να αξιοποιήσει το προϊόν της αύξησης προκειμένου να εξαγοράσει υφιστάμενους μετόχους, δηλαδή την JP Morgan,

κάτι που δεν επιτρέπει κατά πάγια πρακτική η T.τ.Ε., ωστόσο ο τελευταίος φέρεται να δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Στην αγορά κυκλοφορούν από καιρό πληροφορίες για ένταση στις σχέσεις με την JP Morgan, με βασικό άξονα την αξία αποτίμησης της εταιρείας, ενώ στον ορίζοντα υπάρχουν οι ρήτρες της αρχικής συμφωνίας περί εξαγοράς του ποσοστού των Ελλήνων μετόχων από την αμερικανική τράπεζα.

Το Δ.Σ. της Viva Wallet προκήρυξε για τις 22 Μαρτίου νέα έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα, μεταξύ άλλων, απόφαση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 400 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών. Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης θέτει ως προϋπόθεση λήψης απόφασης η ΑΜΚ να εγκριθεί από αμφότερους τους μετόχους. Δηλαδή, τη We Realize Com Ltd, συμφερόντων Καρώνη - Αντύπα και τη JP Morgan. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόσκληση δεν διευκρινίζει αν η αύξηση κεφαλαίου διενεργηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ή με μερική/ολική κατάργηση.

Η Viva διευκρίνισε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους μετόχους και εντεταλμένους συμβούλους, ώστε να διερευνηθούν πιθανοί στόχοι εξαγορών. Σε συνέχεια ολοκλήρωσης αυτής της διαδικασίας, οι μέτοχοι θα εξετάσουν τις απαιτούμενες πηγές χρηματοδότησης.

#Viva_Wallet #ΤτΕ #ΑΜΚ
Keywords
Αναζητήσεις
viva-wallet-exigiseis-gia-tin-afxisi-kefalaiou-zita-i-tte.htm
Τυχαία Θέματα
Viva Wallet, Εξηγήσεις, ΤτE,Viva Wallet, exigiseis, ttE