Δημοσκόπηση Alco: Πρώτη η ΝΔ- Ο βαθμός ικανοποίησης απ’την κυβέρνηση

22:17 7/3/2024 - Πηγή: Reporter

Σταθερό προβάδισμα 15,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται

στη δεύτερη θέση σε απόσταση μίας μονάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%, το ΚΚΕ με 8,9%, η Ελληνική Λύση με 6,4%, η Νίκη με 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3%. Στο 2,8% βρίσκεται η Νέα Αριστερά, στο 2,5% οι Σπαρτιάτες και στο 2,3% το ΜέΡΑ25.

Αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών, οι περισσότεροι συμμετέχοντες (77%) απάντησαν πως «γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης», με το 11% να απαντά πως «δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες» και το 12% να απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, έναν χρόνο μετά το δυστύχημα, έχει δεχθεί πλήγμα, καθώς το 38% των συμμετεχόντων, στην ερώτηση «εμπιστεύεστε τη Δικαιοσύνη για τα Τέμπη» απάντησε «καθόλου», το 29% «λίγο», το 22% «αρκετά» και μόλις το 5% απάντησε πως εμπιστεύεται «πολύ» τη δικαιοσύνη.

Το 77% των ερωτηθέντων, μάλιστα, θεωρεί πως «δεν έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα» για την πρόληψη ενός παρόμοιου συμβάντος.

Όσον αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, το 39% δηλώνει πως το σχετικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει «πολύ» την ψήφο του στις ευρωεκλογές, με το 32% να απαντά «καθόλου» και το 20% «λίγο».

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια φαίνεται να έχει μικρότερη επιρροή στην πρόθεση ψήφου, καθώς το 42% απάντησε πως η ψήφος του δε θα επηρεαστεί «καθόλου». Το 30% είπε πως θα επηρεάσει «πολύ» την ψήφο του, ενώ το 21% «λίγο»

Όσον αφορά τον βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση, το 46% δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» από την κυβέρνηση, το 29% «λίγο ικανοποιημένο» και το 23% «πολύ».

#δημοσκόπηση #alco #ικανοποίηση #πρόθεση_ψήφου #Τέμπη #ΜΗ_ΚΡΑΤΙΚΑ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
dimoskopisi-alco-proti-i-nd--o-vathmos-ikanopoiisis-aptin-kyvernisi.htm
Τυχαία Θέματα