Οι ΗΠΑ θα κατασκευάσουν λιμάνι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

22:17 7/3/2024 - Πηγή: Reporter

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στη σημερινή ομιλία του, αναμένεται να ανακοινώσει πως ο αμερικανικός στρατός θα κατασκευάσει λιμάνι στη Γάζα, για τη διά θαλάσσης παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει στο Κογκρέσο πως δόθηκε εντολή στον αμερικανικό στρατό «να αναλάβει μια επείγουσα αποστολή για

τη δημιουργία λιμανιού στη Γάζα, σε συνεργασία με συμμαχικές χώρες και ανθρωπιστικούς εταίρους».

Το λιμάνι, το οποίο θα είναι προσωρινό, θα βοηθήσει στην αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό θύλακα με «εκατοντάδες επιπλέον φορτηγά» σε ημερήσια βάση. Σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι πρώτες προμήθειες θα προέρχονται από την Κύπρο. Η υλοποίηση του έργου θα χρειαστεί «μερικές εβδομάδες», ενώ το εγχείρημα-πρόκληση δε θα απαιτεί την παρουσία του αμερικανικού στρατού στη στεριά.

Η κίνηση, μεταδίδει το Bloomberg, υποδηλώνει μια αλλαγή στρατηγικής από τις ΗΠΑ, που έως τώρα προσπαθούσαν να πείσουν το Ισραήλ να επιτρέψει την παροχή περισσότερης βοήθειας από ξηράς. Ο Μπάιντεν έχει απογοητευτεί με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς η κρίση στη Γάζα έχει επιδεινωθεί δραματικά. Την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ άρχισαν να ρίχνουν στην περιοχή βοήθεια από αέρος.

#Μπάιντεν #ΗΠΑ #Γάζα #λιμάνι #ανθρωπιστική_βοήθεια
Keywords
Αναζητήσεις
oi-ipa-tha-kataskevasoun-limani-parochis-anthropistikis-voitheias-sti-gaza.htm
Τυχαία Θέματα